Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem drzwi kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie otóż mam taki problem iż przestały mi grać głośniki w drzwiach kierowcy na początku grały i nie grały na zmianę aż całkowita cisza, przeszukując forum natknąłem się na porady;

- ściągnąc boczek sprawdzić kostkę czy nigdfzie kable nie są przetarte

- sprawdzić w gumowej osłonie czy nie ma przetarcia

- przeczyścić kostki z lewej strony koło nóg od głośników

-sprawdzałem też iso zaraz za radiem ale cisza była jak nimi ruszałem

Wszystkie te rzeczy zrobiłem, sprawdzałem też kostkę od wzmacniacza w bagażniku myślę może zaśniedziała to wyczyszcze ale to nie to, nawet próbowałem obejść te kostki koło nóg i wpiąłem się innym głośnikiem przed te kości i cisza chyb a że źle to robiłem.. dodam że mam radia na podmianę i na obu to samo i już mi ręce opadają.. macie panowie jakieś pomysły? czy czeka mnie prucie tapicerki? przyjmę wszelkie sugestię bo już sił mi brak a magiczne zaklęcia K.. mać nie pomagają pozdrawiam.

Opublikowano

Masz w bagażniku wzmacniacz?

Ruszanie kostkami przewodami może nic nie dać ale to nie musi znaczyć że to nie ich wina, idź po kolei od radia zobacz na oznaczeniu które przewody to FR i sprawdź miernikiem czy jest sygnał albo weź sb jakikolwiek słaby głośnik z przewodami i przyłóż do kostki. Przypuszczam że tu jest wszystko ok. To samo zrób w drzwiach. Ja czasami puszczam nowe kable w trudnych sytuacjach