Artur35srz Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Witam jestem nowy mam problem z Audi a4b5 1,6b 97 r . mechanik wymienił uszczelkę pod głowicą bo pojawiło się masło w zbiorniczku wyrównawczym zrobił szlif głowicy, wymienił pompę wody, chłodniczkę oleju. Dalej bez zmian, płyn dostaje się do oleju stwierdził że może być pęknięta głowica lub blok silnika. Czy jest to możliwe?
quadral20004 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 dziwne ze pekniecia glowicy nie zauwazyl.
Artur35srz Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 dziwne ze pekniecia glowicy nie zauwazyl. Oddal glowice do szlifu nie on to robil albo nie robil tylko kase wzioł dziwne ze pekniecia glowicy nie zauwazyl. Oddal glowice do szlifu nie on to robil albo nie robil tylko kase wzioł jest możliwe ze jest pęknięty blok silnika?
quadral20004 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 jest ale zeby to stwierdzic trzeba caly silnik rozbebeszyc
Artur35srz Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 jest ale zeby to stwierdzic trzeba caly silnik rozbebeszyc Jutro ma ściągnąć znowu głowice i sprawdzić szczelność głowicy. Jeśli ściągnie głowice musi zakładać nową uszczelkę pod głowicę bo stwierdził że nie
Artur35srz Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Myślę że powinien. Ręce mi opadają nie wiem już sam co mam robić Myślę że powinien. Ręce mi opadają nie wiem już sam co mam robić Napisze to po mojemu .Juz sam kazałem mu sciągnąc miske olejową , zrobił to zalał wodą zbiorniczek , poczekalismy chwile i zaczela leciec woda , tak jakby do miski olejowej moze ktos mial taki przypadek Myślę że powinien. Ręce mi opadają nie wiem już sam co mam robić Myślę że powinien. Ręce mi opadają nie wiem już sam co mam robić Napisze to po mojemu .Juz sam kazałem mu sciągnąc miske olejową , zrobił to zalał wodą zbiorniczek , poczekalismy chwile i zaczela leciec woda , tak jakby do miski olejowej moze ktos mial taki przypadek
quadral20004 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) o tym nie mowiles.to na 100% walniety blok Edytowane 21 Marca 2016 przez quadral20004
Artur35srz Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 o tym nie mowiles.to na 100% walniety blok Bede szukal silnika 1,6 b AHL jak ktos cos ma ciekawego to prosze o konkretne propozycje o tym nie mowiles.to na 100% walniety blok Bede szukal silnika 1,6 b AHL jak ktos cos ma ciekawego to prosze o konkretne propozycje Witam mam pytanko . Znalazlem silniki BCB AEH ADP silnika AHL nie moge znalezc moze ktos wie czy bedzie ktorys z nich pasowal szczegolnie chodzi mi o blok silnika
Rekomendowane odpowiedzi