Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana komputera pokładowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam audi a4b5 99r, i mam w niej taki komputer co tylko sprawdza czy wszystko jest ok w aucie i w zwiazku z tym mam takie pytanie, czy da sie zmienic,cos dokupic czy cos zeby komputer byl troszeczke lepszy tzn zeby pokazywal np czasowe spalanie itp??? Z gory wielkie dzieki za pomoc.

Opublikowano
:szukaj: trochę jest z tym roboty.
Opublikowano
  • Autor

Szukałem i dopiero napisalem, wnalazlem tylko o jakims bajeze z allegro co jak sie podlaczy to pokazuje spalanie ale o przekaldce komputera nic nie moglem znalesc...

Opublikowano

Oj, chyba słabo szukałeś Kolego. Zegary z pełnym komputerem FIS jak najbardziej można założyć. Z tego co pamietam potrzebne są: zegary z pełnym FIS, manetka z przełącznikiem i dodatkowo trzeba pociągnąć sygnał spalania od ECU. W twoim roczniku dochodzi do tego jeszcze kodowanie immo.

Opublikowano

I jeszcze czujnik temp.zewn. oraz temp.oleju.

A jak masz oryginalne radio to jeszcze trzy przewody od radia do licznika.

Opublikowano
  • Autor

I ile miej wiecej mnie to by wynioslo jak bym chcial zeby gdzies mi taki zabieg zrobili???

Opublikowano

Zależy za ile dostaniesz części. Zegary, manetka i ewentualnie wtyczki. Pierwsze dwie rzeczy znajdziesz na allegro. Wtyczki to albo w ASO albo na szrocie jak trafisz. Zostają jeszcze kable i piny.

Do tego dochodzi jeszcze jakiś interfejs VAG + program (około 50-120zł), będzie potrzebny jak kupisz zegary inaczej wyskalowane niż masz teraz lub będziesz chciał zmienić jakieś opcje.

Jeśli dobrze pamiętam to rocznik '99 ma już immo w zegarach, więc zdaje się, że trzeba zczytać kod. Ja mam starszą wersje, więc tym się nie bawiłem.

Opublikowano
  • Autor

Jak to jest tyle zabawy to chyba se jednak to odpuszcze, szkoda zachodu i kasy... :chytry: