Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie gwintowane z ori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam zestaw kw zawieszenia i ma wylane tylne wkłady i tak sie zastanawiam czy dobrym rozwiazaniem by bylo obciecie zaczepow do sprezyn z orginalnych amorków i wsadzenie ich w tuby gwintu

Opublikowano

nie

To nie jest dobre rozwiązanie

Opublikowano
  • Autor

hmmm a jaki wkład byście radzili tam wsadzić bo sie naczytałem ze to pasuje tamto nie pasuje i już nie wiem końcu ponoć firma fk już zbankrutowała a ja potrzebuję jakiegoś dobrego zamiennika na tył do tuby gwintowanej POMOCY

http://www.directupload.net/file/d/4309/fylrbvil_jpg.htm poszukuję amortyzatora jak najbardziej zbliżonego tych wymiarów

Opublikowano

nie

+1

wręcz tragiczne rozwiązanie, poczytaj o regeneracji gwintu są firmy co sie tym zajmują i taka rada - forum nie lubi druciarstwa

Opublikowano
  • Autor

nie

+1

wręcz tragiczne rozwiązanie, poczytaj o regeneracji gwintu są firmy co sie tym zajmują i taka rada - forum nie lubi druciarstwa

domyślam sie ze nie nikt nie lubi druciarstwa ale problem jest taki ze jeden wkład jest wylany a drugiego nie ma więc postanowiłem cos wymyślić metodą prób i błędów a może też komuś sie taki patent przyda jak mi wyjdzie tak jak powinno ;) tylko nie mam żadnego dostępu do wymiarów amorków i stąd te pytania o wkład

Opublikowano

widzę że nie ma sensu polemizować, najpierw dowiedz się co nie co a potem kombinuj. W gwincie masz zazwyczaj amory olejowe a normalne w większości są gazowe co zmienia charakterystyka pracy o co chodzi w sportowym zawieszeniu. Zakładając tak jak sobie wymyśliłeś tylko pogorszysz właściwości jezdne.

Opublikowano
  • Autor

zależy jakiej twardości dobiorę amor oraz czy wybiorę amortyzator gazowy czy olejowy nie wyszły jeszcze całkowicie z obiegu olejówki.

A powiedz mi dlaczego np do BMW z seri robią gwint ze ścinają kielich i wstawiają rurę z gwintem i nakrętkami ;) i robią to z seryjnego zawiasu robią

Opublikowano

słuchaj nikt Ci nie zabroni, jak chcesz to kombinuj. Ja na amortyzatorach, prowadzeniu auta i bezpieczeństwie nie oszczędzał bym w ten sposób. Nawet jeżeli dobierzesz coś na wymiar, poskładasz w miare sensownie to nie ma szans zeby dobrze sie to zachowywało. Orginalne amory do gwintu KW są mega twarde- na oko 3x większy opór stawiają w obie strony niż orginalny amortyzator. Jak sobie wyobrażasz sobie współprace tego flakowatego amortyzatorka ze sprężyną z tego gwintu? Efekt ping ponga gwarantowany

Opublikowano
  • Autor

Hmm moze i masz racje no nic a jakis racjonalny serwis w okolicah chełma moze jak bym wyslal jeden amor to dobrali by mi wklad odrazu

A czy mógł by ktoś podać wymiary tego amortyzatora MTS AU003R chodzi mi o długość żółtej części bez tulei mocującej

Opublikowano

podzwoń po firmach które sie zajmują regeneracją- może ktoś ci zaproponuje jakieś dobre rozwiązanie :) ja mam w okolicach firme co się tym zajmuje, sprawdź sobie: MX-profi :)

Opublikowano
  • Autor

witam znalazłem rozwiązanie Firma MTS produkuje obniżone zawieszenie do audi a4b5 MTS AU 003R mianowicie teleskopy maja długość 345 bez tulei mocującej a mi jest potrzebne 330 więc pogadałem ze znajomym tokarzem i powiedział że za 4 piwa zrobi mi górne nakrętki dłuższe o 2 cm czyli dotoczy nowe :) tak wiec jak przyjdą mi wkłady to zabiorę się do działania :) cena kpl wkładu koszuje 250 zł a za regenerację za sztukę cenią sobie od 300 do 500zł tak więc taniej będzie dorobić nakrętkę :)