Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dioda od hamulca mruga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dioda od chamulca prawie cały czas mruga i razem z nią dioda od abs sie włancza ,nie mam abs ,słyszałem ze to moze byc jakis czujnik ,czy ktos ma takie problemy?

Opublikowano

Podepnij VAG'a i sprawdz czy czasem komputer nie zgłosi jakichś błędów

Opublikowano

A może niski stan płynu hamulcowego.

Opublikowano

Napisz w jakich okolicznościach pojawił się problem może to nam coś podpowie. Druga sprawa A4 bez ABSu? :shocked:

Opublikowano

ruga sprawa A4 bez ABSu? :shocked

:zemdlal: kazde A4 miało ABS w porze zimowej powinienes tego najlepiej doświadczyc :naughty: na sliskiej powierzchni jadac z niewielka predkoscia wcisnać hempel na maxa i poczujesz stukanie w pedał :kox: jesli rownież Ci miga kontrolka od ABSu to koniecznie musisz podłaczyc vaga :good:
Opublikowano

Witam, podłącze się pod ten wątek ponieważ mam ten sam problem, a mianowicie

po włączeniu zapłonu i odpaleniu motoru jest OK, poziom płynu hamulcowego jest sprawdzony,

gdy jadę ok. 15km/h ABS działa a po przekroczeniu 20km/h zapala się kontrolka hamulca i ABS,

oczywiście w tym momencie ABS mówi "PA PA" i kółka się ślizgają.

Jeśli komuś pomogło samo skasowanie błędów dajcie znać. :mysli:

Opublikowano
Witam, podłącze się pod ten wątek ponieważ mam ten sam problem, a mianowicie

po włączeniu zapłonu i odpaleniu motoru jest OK, poziom płynu hamulcowego jest sprawdzony,

gdy jadę ok. 15km/h ABS działa a po przekroczeniu 20km/h zapala się kontrolka hamulca i ABS,

oczywiście w tym momencie ABS mówi "PA PA" i kółka się ślizgają.

Jeśli komuś pomogło samo skasowanie błędów dajcie znać.

sprawdźcie czujniki od abs-u przy kołach. one są na wcisk i czesto lubią sie wysuwać, dodatkowo mogło sie cos stać z którąś zębatka w kole. poszukajcie na forum jest trochę o tym.

Opublikowano

Podepnij pod vaga i zobacz czu coś to da :wink4: być moze kostki przy kołach Ci nie łaczą od ABSu posprawdzaj je i zobacz czy to coś pomoże :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no tak kostki ,czujniki mogą byc zabrudzone i nie stykac ,czy mozna je sprawdzic bez odkręcania kół ?

Opublikowano

no raczej nie bardzo no chyba ze vag cos wypluje.

Opublikowano

;( sprawdziłem dzisiaj Vagiem i czujnik poszedł się wietrzyć, uszkodzenie mechaniczne. :thumbdown:

Opublikowano

no to koszty...

Opublikowano
  • Autor

ciekawe ile kosztuje taki czujnik ? słyszałem ze sporo .nie jest tak zle tylko ze ta dioda daje mi po gałach :wallbash:

Opublikowano

ale na vagu wyszło ze uszkodzony mechanicznie???? :mysli: bo w sumie to zabrudzenie albo wysuniecie to jest uszkodzenie mechaniczne. napewno wiesz na którym kole jest problem. rozbierz to, wyczysc i przeglądnij dobrze moze poprostu przewód jest lekko nadtarty i jak zalepisz to na jakis czas bedzie.

Opublikowano

koszt od 250 do 500 w zależności od czujnika, z tego co mi powiedział "majster" działa na zasadzie indukcji magnetycznej czyli czyszczenie odpada. Jeszcze sprawdze ten przewód ale Vag nienawiązałby z nim połączenia. :disgust:

Opublikowano

a który czujnik sie zgłosił bo jak z przodu to zębatka jest na przegubie, no i raczej tylko wymiana jak cos nie chodzi, ale z tył w tarczy razem z łozyskiem jest taka płytka ponacinana. moze ona jest zabrudzona, albo gdzies przerdzewiała.

Opublikowano

z tego co mi powiedział "majster" działa na zasadzie indukcji magnetycznej czyli czyszczenie odpada. :disgust:

Majster ma rację, Twoje wnioski są natomiast błędne. Zabrudzenie czujnika ma wpływ na jego funkcjonowanie.

Opublikowano
  • Autor

no to kicha :sick3:

Opublikowano

:> chciałem dzisiaj kupić ten nieszczęsny czujnik jednak są dwa rodzaje i żeby mieć właściwy musiałem tam zajrzeć. Okazało się że czujnik był w niewłaściwej odległości, został lekko przytarty przez zębatkę. Po ustawieniu w odpowiedniej odległości (1-7mm) problem został rozwiązany. Dodam tylko, że w dniu wystąpienia problemu wymieniałem wachacz i prawdopodonie został ruszony czujnik. :wallbash::polew:

sprawdźcie czujniki od abs-u przy kołach. one są na wcisk i czesto lubią sie wysuwać, dodatkowo mogło sie cos stać z którąś zębatka w kole. poszukajcie na forum jest trochę o tym.

Dzęki ozi_wells

Opublikowano

nie ma sprawy :decayed: