Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem ze stabilizatorami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich posiadaczy audi a4.mam dosc duzy problem ze stabilizatorami w moim aucie!kupilem nowe ze srubami chcialem zalozyc i okazalo sie ze u dolu brakuje mi jakies 2cm...po roznych zabiegach skrecilem na sile ale drazek stal na ukos.pomyslalem trudno ale po 2 dniach skonczyl sie tez ten nowy i nie wiem co mam teraz zrobic!prosze pomozcie...........

Opublikowano

Jak może brakować nie rozumiem. Jak to wymieniałeś? Jak jedną strone podniosłeś lewarkiem , to się nie dziwie że stabilizator naciągnął się i był problem z założeniem. Obydwa koła musza być podniesione lewarkiem , albo odydwa muszą stać na ziemii . Stabilizator w A4 B5 jest tak prosty , a przez to wytrzymały. Myśle że chyba

ciężko aby się zniszczył.

[br]Dopisany: 28 Listopad 2008, 22:41_________________________________________________ Na ukos?? hmm. Myśle że zamieniłeś lewy łącznik stabilizatora z prawym. Z tego co pamiętam uszy łącznika są różnej grubości . i faktycznie jak przykręcisz je odwrotnie to wtedy będzie kosić stabilizator. [br]Dopisany: 28 Listopad 2008, 22:45_________________________________________________ No alboooo . Przykręciłeś łączniki najpierw do drążka stabilizatora ( i to nie po tej stronie co trzeba) A później chciałeś przykręcić do wahacza . hehhe

to innych sposobów niema . Musi być dobrze..

Opublikowano
  • Autor

dzieki lece sprawdzic bo szlak mnie strzela i dam znac bo juz nie unosze

Opublikowano

i co było? :mysli:

Opublikowano

i co było? :mysli:

nie ma innego wyjscia jak zły montaż :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dalej nie pasuja nawet u mechanika bylem i ten mi mowi ze caly drazek stabilizatora trzeba bedzie zmienic bo nijak nie pasuja.................

Opublikowano

dalej nie pasuja nawet u mechanika bylem i ten mi mowi ze caly drazek stabilizatora trzeba bedzie zmienic bo nijak nie pasuja.................

jeszcze nie bylo przypadku żeby łączniki stabilizatora nie dały sie zamontowac :cool1:

Opublikowano
  • Autor

to ja jak zwykle mam pecha stabilizatory i jeszcze oczywiscie alternator...........

Opublikowano

a może poprostu dali ci złe łączniki w sklepie, mało to nierozgarniętych sprzedawców, a swoją drogą to ten mechanik ma ciekawe podejście do sprawy...jak mu koło nie będzie pasowało do samochodu to wymieni pewnie samochod :tongue4:

Opublikowano

po pierwsze najlepiej wklej fote lacznika. po drugie laczniki latwiej jest wymienic jak kombinuje sie z dwoma lewarkami, po trzecie zmien dane dot. silnik :good:

Opublikowano

:) znajdź na allegro łączniki do A4 B5 i sprawdź po zdjęciach czy masz to samo ( no zresztą musisz mieć przecież stare łączniki , porównywałeś je ????) .

Bez jaj , ja zmieniałem sam całe zawieszenie i nie było problemów.

Zrób zdjęcie , tego zamontowanego łacznika.

Albo podeślij mi je przez GG (1155035 ) . Sam jestem ciekawy , co sie z tym dzieje :) . pozdr

Opublikowano

no ciekawe, ja zmieniałem cały przód ( 8 wahaczy , 2 końcówki, 2 łączniki ) i wszystko pasowało.

Chyba ktoś ci sprzedał jakiś bubel . Poka fotki to pomyślimy .