Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brudna podsufitka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj ladowalem kola do audicy i nie chcacy pobrudzilem sobie podsufitke,kokretnie te słupki kolo tylnich drzwi,sa one w jasnym kolorze podobnie jak i podsufitka a teraz maja takie czarne slady,chcialbym sie tego pozbyc,jest jakis preparat ktory skutecznie by sobie z tym poradzil?

Opublikowano

Polecam Turtle Wax Upholstery cleaner ...chociaż lepiej oddać do zakładu na pranie podsufitki bo jak zaczniesz czyścic to będziesz miał różnice w kolorach czysto/brudno :)

Opublikowano
  • Autor

Tylko że ja mam tam jakieś 2 czy tam 3 mniejsze plamki na słupkach od drzwi a podsufitke mam czysta,i chciałem jakiś środek żeby prysnac czy coś żeby tylko te plamki wyczyścić

Opublikowano

no to śmiało Turtle Wax-em :)

Opublikowano
  • Autor

Kupie to w jakiś sklepach motoryzacyjnych czy tylko internet?

Pozatym mam nadzieję że to mi nie zniszczy tapicerki bo jest naprawdę okey tylko tych parę śladów szpeci środek ;-)

Opublikowano
  • Autor

Jakoś sobie poradze,a co do mojego drugiego pytania,nie zniszczy tapicerki,czysciles już tym specyfikiem coś?

Opublikowano

Spokojnie nie zniszczy, czyscilem fotel w innym aucie i wszystko bylo ok, a jak sie obawiasz to sprobuj najpierw w malo widocznym miejscu i bedziesz mial 100% pewność.

Opublikowano
  • Autor

Okey wielkie dzięki będę coś modził, jeśli by się nie powiodło odezwę się :-D

Opublikowano

Jak sie uda też daj znać. ? Powodzenia. ?

Opublikowano

Próbuj benzyną ekstrakcyjną.Kiedyś zmywałem ślady po łapskach mojego kolegi mechanika i ładnie wszystko zeszło :thumbup1:

Opublikowano

APC 1:10, pędzelek, mikrofibra i śladu nie będzie.

Opublikowano
  • Autor

a to APC co to takiego:D?

Opublikowano

All Purpose Cleaner ;) a po naszemu - środek czyszczący do różnych materiałów.

Osobiście stosuję ten http://showcarshine.pl/home/1325-shiny-garage-red-devil-hd-nano-1l.html

Edytowane przez Denis

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

poradzilem sobie z problemem kupilem w sziku za 26 zl taki srodek w piance STP i poradzil on sobie z prolemem w 100%:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wystarczy mikrofibra z płynem do naczyń, dobrze wciśnięta czyli wilgotna i takie zabrudzenia schodzą i nie zostają plamy, profilaktycznie można sobie przetrzeć fotele czy inne materiały od czasu do czasu aby wnętrze było czyste. Powiedziała mi to firma która czyści/ pierze samochody, mówią o tym każdemu klientowi aby po praniu zostało czyste. Oczywiście nie mam na myśli poważnych zabrudzeń materiału wraz z gąbką :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Turtle Wax jak najbardziej, ale jednak w tej sytuacji również zdecydowałbym się oddać na profesjonalne czyszczenie