Arthur_tt Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 Witam wszystkich ponownie. Pisze tego posta z prośba bo jednak się poddałem i nie moge znaleźć przyczyny tego co się dzieje a dzieje się następująco. Pierwszy raz poczułem mocne tarcie jak wchodziłem w zakręt (w lewo) i musiałem mocno zahamować. Tarcie jest tak mocne o donośne ze czuje go na pedale hamulca i znajomy na siedzeniu pasażera czuje to tak samo na podłodze teraz od jakiegoś czasu nasila się tarcie, zawsze dochodzi do niego jak już dohodowując np do świateł. jest to chwilowe tarcie i przestaje, wydaje mi sie ze w prawym kole, pomóżcie bo nie wiem co sie dzieje a jadę za miesiąc do polski (1600km) i chial bym dojechać bezpiecznie. Aha dwa miesiące temu byl wymieniony przegub w prawym kole. I wymieniony był dobrze. Chyba dobrze Dzieki
rysiu Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 tarcze, klocki do sprawdzenia. a to, ze czujesz to na pedale hamulca, to moze ABS Ci sie wlacza ?
Arthur_tt Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Opublikowano 29 Listopada 2008 5 miesieczne klocki i tarcze. Nie to nie abs
letallec Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja bym zaczął od zajrzenia do klocków z przodu i tyłu. Nie ma znaczenia kiedy je wymieniałeś.
Arthur_tt Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Opublikowano 30 Listopada 2008 Zrobie to dziś bo będę wymieniał łożysko w tylnym kole Pozdrawiam
.:campino:. Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 sprawdź tarcze i klocki. Sprawdź czy zaciski prawidłowo "pływają" i czy klocek bierze całą swoja płaszczyzną. Czasem zdarza się że jarzmo zacisku z którejś strony stoi i klocek łapie tylko dolną albo górna częścią. Jakiej firmy zakładałeś tarcze i klocki ? Na pewno to nie jest abs? Jak się czujnik poluzuje to np. przy dohamowywaniu pod światłami abs potrafi się załączyć ( ja tak miałem ) i wtedy sie czuje takie delikatne grzechotanie na pedale hamulca .
Rekomendowane odpowiedzi