Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Świece żarowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnio były delikatne mrozy i moja mała cos dziwnie paliła..tzn tak no ciężko i przez chwile trzymała obroty ok 1000 i zastanawiam sie czy mi nie padła któraś..nawet jak samochód stał 10 godzin w ciągu dnia to tez tak było...dodam ze bardzo krótko świeci kontrolka świec bo ok 2,3 sekundy a przebieg mam 190 000 wiec może przyszła na nie pora.. ;(

Opublikowano

to ze ma wyzsze obroty na mrozie to normalka...sprawdz swiece. A logi tez byłyby wskazane :wink4:

Opublikowano

W czasie ostatniego przeglądu zagadałem znajomego mechanika na temat świec żarowych: twierdzi, że wymiana średnio raz na 6 lat.

Objawami są: oczywiście problemy z uruchomieniem i nierówna praca silnika. Twój opis pasuje do podanych przez niego objawów.

Opublikowano
  • Autor

Kocky

I nawet pasuje wiek samochodu. ok wielkie dzieki w wolnej chwili musze je sprawdzic :hi:

Opublikowano

Kocky

I nawet pasuje wiek samochodu. ok wielkie dzieki w wolnej chwili musze je sprawdzic :hi:

O wieku nawet nie chciałem pisać, że pasuje :)

Zresztą nie znam historii auta - może już były wcześniej wymieniane więc teoria z wiekiem nie sprawdziłaby się :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nie nie były zmieniane bo mam całą historie napraw i nasz zachodni sąsiad serwisował do końca...

Opublikowano

Nie nie były zmieniane bo mam całą historie napraw i nasz zachodni sąsiad serwisował do końca...

To może rzeczywiście przyszła pora na wymianę.

Jednakże podpięcie vag'a pozwoli dowiedzieć się więcej co się dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Najpierw to chyba je przebadam osobiście :>[br]Dopisany: 29 Listopad 2008, 22:31_________________________________________________No i niestety jedna odmowiła posłuszenstwa...Jakie polecacie Swieczki?? czytałem sporo i czy to prawda ze Beru ida na pierwszy montaż?? jak tak to mam ciekawa aukcje...

http://www.allegro.pl/item479049714_swiece_zarowe_beru_audi_skoda_seat_vw_1_9tdi.html

i co wy na to..nie za tanio??

Opublikowano

Beru jak najbardziej.

Opublikowano

tez polecam beru

Opublikowano

W czasie ostatniego przeglądu zagadałem znajomego mechanika na temat świec żarowych: twierdzi, że wymiana średnio raz na 6 lat.

sporo ... osobiscie 1-2 lata .. max ..

Opublikowano

tylko NGK :P w zeszłym roku wymieniałem :P

4 szt cięzko wymienic trzeba zdejmowac filtr paliwa :P

ale trzesienie nie znikneło :P

Opublikowano

może głupie pytanie ale do silników avf i awx sa 2 rodzaje swiec 92mm i 96mm (długosc całkowita swiecy) czym one sie różnia czy tylko długoscia :mysli:ja u siebie wykreciłem mają dł. 96 mm z 4 padły 3

pozdrawiam

Opublikowano

o tego to nie wiem jakie ja kupowałem :P

kupiłem NGK pod AVFa :) zaplaciłem cos około 250 zł za 4 szt

wkręciłem i jak narazie jest OK w zeszłą zime zapalał OK zobaczymy jak będzie w tą o ile będzie zima :)

Opublikowano

czy to bedzie to samo ??

po calej nocy ( -1 stopien ), wsiadam do auta, kontrolka swiec pali sie nie dluzej niz 3sek, przekrecam kluczyk - silnik kreci dwie sek nie odpala wiec puszczam kluczyk, przekrecam jeszcze raz odpala natychmiast.

:mysli:??

Opublikowano

ja mam pytanie czy świece mozna wymieni samemu czy trzeba jechac do mechanika?? słyszałem ze musi by ileś milimetrów wkrecona czy cos takiego??

Opublikowano

hmm ja wymieniłem sam :) i nic nie rozwaliłem :P