Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Pomoc w doborze CB w pólkę po lewej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mobili. Temat pewnie już był bo szukałem ale niektóre były już przedawnione. Nosze się z zamiarem kupna CB do samochodu i zamierzam wykorzystać półkę która jest po lewej stronie prawie pod kierownicą. Rozmyślam nad 3 opcjami CB: Uniden 520XL, Presudent, Midland (Alan) Jestem kierowcą ciężarówki i posiadam w niej Presidenta i nie narzekam, jednak słyszałem też że bardzo chwalone jest właśnie radio Uniden 520XL Chodzi mi o to żeby radio po pierwsze zmiesciło się w tej kieszonce po lewej, po drugie żeby nie było to jakiś gó.......ny szumofon z którego nikt mnie nie rozumie i nikogo ja nie słyszę. Uniden jest z tego co wiem bez homologacji. Co jeśli gliniarz przy kontroli zobaczy że mam antene (magnesówke) i zobaczy że mam unidena bez homologacji coś mi grozi za to?? Z góry wielkie podziękował, szerokości i lustereczko.

Opublikowano

Na tej półce z powodzeniem mieści się Uniden (510, 520) np President Johnny (ten posiada homologację - takowego używam jednakże nie zamontowałem go na tej półce, o której piszesz).

Uniden jest to nic innego jak President. Uniden to marka o ile dobrze pamiętam przeznaczona na rynek amerykański - wada jak dla mnie U520: nieszczęsna homologacja i brak ASC

Temat był już poruszany na forum użyj :szukaj: to dowiesz się więcej

Opublikowano
  • Autor

No kurcze president dobre radyjko ale cena o zielonego wiecej kosztuje. Uniden niby to samo co president ale drozszy. Ta holerna homologacja, czemu uniden jej nie ma a takie badziewia jak tti ktore jest takie same jak alan maja :disgust: Raz jestem przekonany do unidena ale zaraz z drugiej strony powstrzymuje mnie ta homologacja znaczy jej brak. I daj jestem w punkcie wyjscia. A co do antenki to myśle nad "siro" i dłuuugim bacie chyba najdłuższy to tylko 145cm :kwasny:

Opublikowano

tti nie jest złe miałem 880 ale są mniejsze jak 770 albo 660 ale mogę się mylić . A anteny siro są dłuższe ja mam sirio turbo 5000 a ma 196 centów i jestem z niej zadowolony :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wiesz nieby tti nie jest złe ale cos co przypomina alana nie sadze aby bylo dobre. chyba ze tti jest wzorowane na alanie i ma tez jego podzespoly tak samo jak president unidena. Co do anteny to sa chyba nawet jeszcze dłuższe 205 o ile sie nie myle ma jakas presidenta ale to by wygladalo juz jak samochod zdalnie sterowany :decayed: A ile ta antenka sirio kosztowala?? wiadomo ze im dluzszy bat tym lepiej.

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item485054696_sirio_megawatt_4000_torun.html

http://www.allegro.pl/item477585761_antena_cb_sirio_turbo_5000_pl_sklep_cb_warszawa.html

http://www.allegro.pl/item487340775_uwaga_antena_sirio_turbo_5000_magnes_16cm_wawa.html

Ja mam turbo na uchwycie bo do magnesu jestem nieprzekonany przy tak długich i ciężkich anten .

Co do unidena to że niema homo to nic nie szkodzi przecież nikt nie sprawdza takich rzeczy , a druga sprawa to czemu sprzedają skoro jest nielegalne :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Mnie tez to ciekawi co do sprzedazy unidena. Antenke to tez widziałem ma 2mtery bata ze wzmacniaczem pewnie ladnie zasiegu ma. Widziałem dzisiaj w sklepie z CB presidenta Hary i johny za ponad 400zł :shocked: a uniden kosztuje ponad 200zł i nadal zastanawiam się co lepiej kupić :blink:

Opublikowano

ja polecam TTI 880 i mam go zamontowanego właśnie w tej półeczce po lewej stronie tylko trzeba trochę plastiku zeszlifować i nic nie widać [br]Dopisany: 04 Grudzień 2008, 12:55_________________________________________________kumpel ma znajomego w jakiejś hurtowni i załatwiał kilku osobom komplet

Uniden 520XL + Antena Sirio ML-145 za 300 zł jakiś miesiąc temu nie wiem czy ta cena jest teraz aktualna