Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z kierunkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

do czego służy ta kostka

13543699hv2.jpg

Wczoraj podłączaliśmy z kumplem manetkę od tempomatu i powiem że zaczęły się schody. sprawdziliśmy czy wszystko chodzi i jest problem z kierunkowskazami dodam że awaryjne chodzą, wcześniej chodziły na starej manetce i nawet jak się podłączy starą manetkę to nie chcą kierunki chodzić i właśnie interesuje mnie to miejsce na wtyczkę w starej manetce nie miałem czegoś takiego bezpieczniki dobre.

Problem został rozwiązany ta kostka jest od kierunków a w modelu z 95 takiej kostki nie ma kierunki w tym modelu są w kostce od wycieraczek i są one połączone blaszkami po boku i należało tylko 3 kabelki przełożyć do tej właśnie nowej manetki po II lifcie kolory kabli kierunkowskazów to: czarno zielony, czarno biały, i czarno biało zielony (moro w kropki coś takiego)

Opublikowano

proponuje to skleić z tematem Montażu tempomatu w B5, myślę ze się przyda :good:

Opublikowano

Witam grippen będziesz miał problem z kierunkami bo to jest trochę inna manetka. Jak się przyjrzysz starej to są w niej takie wypusty metalowe jak by łączenia z drugą częścią. Bez ich podłączenia nie będzie działać, w nowych typach manetek są właśnie takie wtyczki już jak podkazałeś na rysunku. Trzeba by pewnie zmostkować jakoś teraz ta kostkę i piny wystające i będzie git

• 1 rok później...
Opublikowano

podpinam się pod temat...

założyłem dzisiaj manetkę i wpiąłem się tak jak się to powinno zrobić w ECU :good:

tempomacik działa idealnie z tym że pojawił się u mnie też problem z kierunkami...

domyślam się że chodzi też o tą wtyczkę..

u mnie problem taki że ja w starej manetce tą wtyczkę (miejsce na wtyczkę) miałem a w nowej już nie mam i nie wiem gdzie się teraz z tymi kabelkami wpiąć :mysli:

Opublikowano

założyłem dzisiaj manetkę i wpiąłem się tak jak się to powinno zrobić w ECU :good:

tempomacik działa idealnie z tym że pojawił się u mnie też problem z kierunkami...

u mnie problem taki że ja w starej manetce tą wtyczkę (miejsce na wtyczkę) miałem a w nowej już nie mam i nie wiem gdzie się teraz z tymi kabelkami wpiąć :mysli:

oo to lipa trza bylo manetke z wtyczka na bolce kupowac i na gorze z takim dzyndzlem , tak o trzeba bedzie przyrezac, o ile sie da :mysli:

Opublikowano

oo to lipa trza bylo manetke z wtyczka na bolce kupowac i na gorze z takim dzyndzlem , tak o trzeba bedzie przyrezac, o ile sie da :mysli:

na pewno się da... kwestia podpięcia tych 3ech kabelków gdzieś w tej dużej wtyczce ale nie wiem gdzie dokładnie :mysli:[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 22:43_________________________________________________problem rozwiązałem :przebiegly:

jeżeli ktoś będzie potrzebował to poniżej instrukcja :good:

http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/all_b5_montaz_manetki_przedliftowej_do_polifta_problem_z_kierunkowskazami-t108590.0.html;new#new