Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła do jazdy dziennej w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zamontować w swojej Audi światła do jazdy dziennej.

Konstrukcja ich jest prosta, jeden kabelek ( - ) do akumulatora, drugi ( + ) by po kluczyku pojawił się prąd i trzeci ( + ) do świateł mijania/postojówek.

Wiadomo że B7 jest czuły układ elektryczny, czy jak podłącze takie światła to nie pokaże mi żadnego błędu ?

Ktoś z was może zakładał takie światła i podpowie gdzie pod maską znajdę prąd po przekręceniu na zapłon, lub gdy odpalę silnik ?

Z jakiegoś kabelka lub też przekaźnika ?

Z góry dzięki za podpowiedzi, na pewno taka informacja przyda się nie jednemu użytkownikowi B7 :)

Opublikowano

Witam

Walczyłem z tym w końcu kupiłem automatyczny włącznik świateł który uruchamia mi 2 przednie światła mijania a po zmroku zapalają się wszystkie światła nawet przy włączniku elektryk dokładał przekażniki bo sypało błędami od razu mówię szukaj kumatego elektryka bo będzie tak jak u mnie że nie potrafił podlączyć i winę zwalał na moduł http://a4-klub.pl/index.php?/topic/351489-montaz-automatycznego-wlacznika-swiatel-bialystok/

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Z tego co mi wiadomo jeżeli zakodujemy np przeciwmgłowe przednie, albo mijania itp na światła do jazdy dziennej to za to mogą zabrać dowód rejestracyjny, a wszystko dlatego że wyżej wymienione lampy nie mają homologacji jako DRL.

Ciekawił mnie ten temat i dzisiaj jadąc swoją czarną strzałą zobaczyłem taką samą jak moja i właśnie miała zamontowane fajne małe światła do jazdy dziennej, czyli jakoś da radę je podłączyć,dlatego dziś założyłem ten temat.

Opublikowano

Mam moduł dziennych który włącza światła drogowe z mniejszą mocą i są jako dzienne, rozporządzenie ministra mówi tylko o odpowiedniej odległości i wysokości świateł dziennych a homologacja o ktorej wyżej jest pisane dotyczy lampy jako całości. To znaczy że nie można przerabiać p mgielnych na dzienne i odwrotnie bo są inaczej zaprojektowane.

Opublikowano
  • Autor

A to gdzie ten moduł kupowałeś i czy samemu dałbym radę coś takiego podłączyć ?

Opublikowano

Powiem szczerze widziałem tylko przed montażem jak wygląda ponoć dedykowany do audi włącza światła po 5 sekundach od włączenia silnika , cenowo sam moduł chyba 100 zł.

Zakładałem w Auto Complex Czerepak Głubczyce

Opublikowano

Witam

światła drogowe jako drl są nielegalne nawet ze zmniejszoną mocą za to miałem zabrany dowód jedyna opcja to 2 przednie mijana bez postojówek homologację masz na lampie jeżeli chcesz tanim kosztem mieć drl na długich to zakoduj xenon+drl nawet jeżeli ich nie masz zapalą Ci się drogowe po przekręceniu kluczyka np na 50% wadą tego rozwiązania jest brak dłgich świateł w przełączniku i nie ma opcji tzw "błyśnięcia"

Pozdrawiam