Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana Uszczelki pod głowicą BPW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech on nie zgaduje , tylko podłączy kompa i się wyjaśni dla czego miga :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Okazało się ze jakiś czujnik za turbiną. Mógł by mi ktoś powiedzieć co to za czujnik się tam znajduje czy można go naprawić czy jest drogi ??

Tyle kasy w silnik i turbo a dalej miga świecą check engine i moc do 2800 obrotów na minutę maks;/

Edytowane przez Toomaszek

Opublikowano

Daj konkretny numer błędu , żeby można było konkretnie go zidentyfikować :decayed:

Może to być czujnik temperatury za turbiną, al;bo różnicy ciśnień DPF-a :P

Opublikowano
  • Autor

Nie mogę dokładnie podać bo.na razie zalatwiam wszystko przez telefon w domu będę dopiero 25 i wtedy zacznę poważnie się z tym bawić ;/

Tylko martwię się że znowu czeka mnie kosztowna wymiana ;/

Albo chociaż mogę byś mi powiedzieć jak fachowo nazywają się te 2 czujniki ??

Opublikowano

Nazywają się tak jak napisałem w poprzednim poście, ale o który chodzi to nie jestem w stanie Ci powiedzieć , mając takie informacje od Ciebie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nie mogę znaleźć na Ale drogi tego żeby sprawdzić mniej więcej ile to kosztuje ;/

Opublikowano
  • Autor

A który z tych czujników znajduje się od razu za turbiną??

Opublikowano

A który z tych czujników znajduje się od razu za turbiną??

Czujnik temperatury spalin

Opublikowano
  • Autor

P0546 Wysoki obwód prądowy czujnika temperatury spalin - Bank 1 czujnik 1

-Stały

Tak błąd na Vagu. Można z tym narazie kilka dni pojeździć ?

Opublikowano

To błąd czujnika temp gazów spalinowych przed turbiną ( de facto jest on wkręcony chyba w turbinę :decayed: , dokładnie nie pamiętam).

Można z tym jakiś czas pojeździć, może tylko być problem z prawidłowym działaniem procedury aktywnej regeneracji DPF-a , jeżeli auto takowy posiada :P

Info z czujników temperatury spalin jest zdaje mi się niezbędne do kontroli tego procesu przez ECU i w przypadku braku jednego z nich procedura się pewnie nie rozpocznie, co przy długotrwałym braku reakcji ze strony kierownika, może się skończyć całkowitym zapeklowaniem cegiełki :naughty:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Panowie jeszcze jedno pytanko zadzwoniłem do serwisu audi i podali mi numer tego czujnika mianowicie 03G906088AK Na Allegro są podobne ale albo bez końcówki AK bądź tylko K albo wcale czy taki czujnik będzie pasować?? Bo z końcówką AK znalazłem tylko jeden używany za 70zł no i chyba będę musiał go kupic;\

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Oznaczenia z biegiem lat mogły się troszkę pozmieniać, jak ktoś dobierał po VIN-ie albo roku produkcji i modelu to powinien pasować :hi:

Podłącz auto pod kompa, odczytane ze sterownika silnika błędy dużo pomogą w postawieniu prawidłowej diagnozy :naughty: