loszys Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam wszystkich Mam pewien problem z zamontowaniem uszczelniacza na walku rozrzadu. Ostatnio wymienialem napinacz lancuszka i postanowilem zmienic przy okazji simeringi i tu wlasnie zaczely sie problemy. Podczas nasadzania simeringa jego wewnetrzna czesc ktora styka sie z powirzchnia walka wywija sie i nie jestem wstanie temu zapobiec. Niestety jeden uszczelniacz uszkodzilem, poprostu zdeformowa sie warga. kolejnym problemem jest naciecie na blaszke od czujnika ktore nacina warke podczas wsuwania. Walek jest zakonczony ze stozka, srednica wargi simeringa jest rowna tej mniejszej srednicy (koncowki stozka) wiec jest bardzo ciasno i gdy zaczynam nasuwac simering stozek go rozpycha ale ten sie nie chce poddac i zaczyna sie wywijac. Sorki za kiepski rysunek ale mam nadzieje ze troche pomoze. http://www.directupload.net/file/d/4340/dxslqcfn_jpg.htm
Mateuszek1001 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A simmering jakiś firmowy? Dobrany na 100% do twojego motoru ?
loszys Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A simmering jakiś firmowy? Dobrany na 100% do twojego motoru ? firma Corteco dla mnie nieznana. Mieszkam w uk i tu czesci sa dobierane po nr. tablic rejestracyjnych (dzieki temu maja wszystkie dane samochodu), wiec napewno jest dobrana do tego auta. Musialem jechac po kolejny uszczelniacz i przy okazji zapytalem czy maja jakies inne i niestety maja tylko takie.
Michalmichalo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Uszczelniacz ze sprężynką czy bez?? Ja mam taki sposób żeby łatwo się go wkładało i nie uszkodziło wargi.Wycinasz z butelki PET pasek szerokości powiedzmy 4 cm i długości odrobine wiekszej niż obwód wałka.Zwijasz to w rulon i wkładasz do srodka simeringu,całość nasuwasz na wałek i pożniej delikatnie przesuwasz.Chodzi o to by odizolować miejsce styku wałka i uszczelniacza.Oczywiście wycinasz taki kawałek który będzie miał gładką powierzchnię. Uszczelniacze ze sprężynką smarujemy delikatnie olejem lub cienko smarem przed włożeniem,natomiast te bez sprężynki wkładamy na sucho.Zresztą jesli kupiłeś corteco po powinna być instrukcja montażu.Z doświadczenia polecam model pierwszy,sprawia mnie kłopotów i trzyma zawsze. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Michalmichalo
loszys Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 simer bez sprezynki. dzisiaj sprobuje ten sposob tylko mam jeszcze takie pytanko czy laczenie wycietego paska nie natnie wargi podczas wsuwania? Dam znac jak mi poszlo Dzieki za pomysl simer bez sprezynki. dzisiaj sprobuje ten sposob tylko mam jeszcze takie pytanko czy laczenie wycietego paska nie natnie wargi podczas wsuwania? Dam znac jak mi poszlo Dzieki za pomysl Dobra uszczelniacze zamontowane sposobem podanym powyzej. Dzieki za pomoc i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi