Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A8 D2 kto mi coś opowie o silniku 2.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam w planach zakupić Audi A8 z silniczkiem 2.8 . Może mi ktoś coś o nim opowiedzieć? jak znosi gaz? jak się prezentuje itd? może ktoś mi go zechce wybić z głowy :D opowiadać, chętnie posłucham! ;)

Opublikowano

Który rok?Bo pierwszy wypust był 12V 174 koniki.Potem weszło 30V 193 konie od 1997.Proponowałbym ten mocniejszy bo buda duża a i przez tyle lat pewnie mocy też ubyło.To dobre stare V6.Przy większych przebiegach lubią cieknąć ale kilka stówek na uszczelnienie i jest git.Motor przy odpowiednim traktowaniu uchodzi za długowieczny.Przebiegi rzędu 600 tysięcy bez remontu nie są niczym nadzwyczajnym :) .Gaz w tym motorze jak najbardziej się sprawdza byle dobrze zamontowany.Ludzie raczej unikają większych motorów bo koszty utrzymania itp. Ale w przypadku A8 te 2,8 jest bazowym motorem benzynowym i akurat tutaj jeździ tego sporo.Niestety A8 w 2,8 Q też nie chodziło a wypadałoby w takiej limuzynie :)

Opublikowano

Ja miałem 2.8 w a4. Omijaj te 174 konne bardzo dużo paliły i były słabe. Te 30v bardzo fajny silnik, potwierdzam to co wyżej jest napisane. Mój na hamowni pokazał 205 koni więc ponad 10 więcej jak mówi seria.

Opublikowano
  • Autor

oo i fajnie, a tako jeśli chodzi o utrzymanie, naprawy itd? dużo kosztują więcej od B5 np? z Gazem słyszałem że w 15 litrach się spokonie mieści i też jakbyście mogli coś powiedzieć o tym