Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 95 spreżarka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.czy w naszych autach z lat 95-96 sprężarka po włączeniu klimatyzacji powinna pracować cały czas?czy powinna się załączyć i po paru sekundach wyłączyć i tak cały czas na zmianę?wentylator to wiem że powinien cały czas chodzić.szukam i są różne opinie.Ogólnie klimatyzacja cały czas chłodzi, tylko ta sprężarka co kilka sek się rozłącza i załącza.

Edytowane przez gawel1999

Opublikowano

ja mam to samo auto z roku 1999 klima słabo chłodzi i też szukam na ten temat informacji. dziś przy 11 C klima się nie wyłącza i chłodzi tez słabo. ja u siebie obstawiam zapchaną dysze rozprężną co podczas ciepłych dni (wtedy gaz ma większe ciśnienie) powoduje słaby przepływ przez nią i czujnik ciśnienia klimatyzacji cały czas rozłącza sprężarkę kiedy ciśnienie się obniży włącza i tak w kółko. ale to tylko moja teoria i tez szukam informacji. niech się wypowiedzą ci co maja sprawna klimatyzację jak powinno być naprawdę.

Edytowane przez megaviruz

Opublikowano
  • Autor

ja mam to samo auto z roku 1999 klima słabo chłodzi i też szukam na ten temat informacji. dziś przy 11 C klima się nie wyłącza i chłodzi tez słabo. ja u siebie obstawiam zapchaną dysze rozprężną co podczas ciepłych dni (wtedy gaz ma większe ciśnienie) powoduje słaby przepływ przez nią i czujnik ciśnienia klimatyzacji cały czas rozłącza sprężarkę kiedy ciśnienie się obniży włącza i tak w kółko. ale to tylko moja teoria i tez szukam informacji. niech się wypowiedzą ci co maja sprawna klimatyzację jak powinno być naprawdę.

może kiedyś ktoś odpowie :) chyba, że sam dojdę to napisze :)

Opublikowano

Sprężarka powinna chodzić cały czas, jej wydatek jest regulowany zaworem wewnątrz sprężarki.

Opublikowano
  • Autor

Sprężarka powinna chodzić cały czas, jej wydatek jest regulowany zaworem wewnątrz sprężarki.

super,dziękuję za odpowiedz :)

Opublikowano

Są różne rodzaje sprężarek w autach z tego co czytałem i jest taka z zaworem wewnątrz która kręci się cały czas nie ma sprzęgła magnetycznego ale zawór w sobie tak jak piszesz i taka jak w audi a4 gdzie spręża cały czas gaz który przepływa przez zawór rozprężny i tyle posiada tylko zawór w osuszaczu który steruje ciśnieniem gazu jak jest za duże np zapchany zawór to wyłącza sprężarkę. Niech mnie ktoś poprawi jak źle rozumuję.

Edytowane przez megaviruz

Opublikowano

W B5 zawsze pracowała sprężarka Zexel lub później Denso ze sprzęgłem elektromagnetycznym i wewnętrznym zaworem regulującym wydatek sprężarki. Sprężarki Denso ze stałym sprzęgłem montowano w B6/B7 i w kilku innych autach grupy VAG.