Opublikowano 30 Maja 201610 l Witam. Mam problem z klimatyzacją w moim A4 B7. Klima "działa" bardzo słabo i to po przejechaniu co najmniej 20 km. Najpierw zaczyna coś tam wiać chłodem po stronie kierowcy a po stronie pasażera tylko ciepłe, po jeszcze dłuższej jeździe dopiero zaczyna działać też po stronie pasażera. Gdzie szukać problemów? Próbowałem zrobić test klimy ale nie mogę wejść w ustawienia klimatronika, niewiem dlaczego. Pomocy bo jest coraz cieplej i nie da się tak jeździć.
Opublikowano 30 Maja 201610 l Bez podpięcia kompa będzie ciężko, napewno silniczki klap szwankują, rozbierz, poczyść może pomoże.
Opublikowano 30 Maja 201610 l Czasami pomaga jak pobawić się wszystkimi możliwymi nastawami. Od max do min parę razy.
Opublikowano 1 Czerwca 201610 l Autor Hej. Jak dokładnie dostać się do tych klap? Właśnie bylem sprawdzić błędy i wyszło że ciśnienie w sprężarce jest niby ok ale przy dodawaniu gazu nie rośnie. Co może być przyczyną?
Opublikowano 3 Czerwca 201610 l Tu masz wszystko w tym temacie. http://mobile.autokult.pl/26048,sprezarka-klimatyzacji-do-czego-sluzy-i-dlaczego-sie-psuje Jeśli chodzi o klimatyzator. A jak pytasz o klapy klimatyzacji to ci powiem że było mnóstwo pisane na ten temat, prosta sprawa. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Czerwca 201610 l przez xcentriq
Opublikowano 4 Czerwca 201610 l Autor Na razie klima działa, pomogło przeczyszczenie układu kilka razy. Zobaczymy na jak długo.
Opublikowano 4 Czerwca 201610 l Najwyraźniej dysza rozprężna, tam się zbiera drobny brud. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka