Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o korek zbiorniczka wyrównawczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem w swoim aucie. Od jakiegoś miesiąca użeram się z ciśnieniem w układzie chłodzenia, czego efektem jest wyciek płynu chłodzącego przy króćcu w głowicy. Mam już kupiony trzeci korek Toprana, a efekt dalej ten sam. 2 miesiące temu była robiona uszczelka pod głowicą i od tamtej pory są cały czas dziwne akcje. Silnik się nie przegrzewa, trzyma temperaturę, zmieniłem termostat na nowy Behr, czujnik temperatury też nowy. Na rozgrzanym silniku, spokojnie mogę odkręcić korek, słychać: Pssst, i płynu nie wyrzuca. Usczelka więc chyba nie jest uwalona, bo przed jej wymianą wywalało płyn po jego odkręceniu. Dziś też zauwazylem, ze jak wróciłem z pracy, to po godzinnym postoju przewody dalej były twarde, cisnienie nie zeszło z układu. Jak uważacie? Czy 3 nowo kupione korki były badziewne? Jeśli tak, to podpowiedzcie jaki kupić. Bo ręce już opadają.

Opublikowano

Witam, mam problem w swoim aucie. Od jakiegoś miesiąca użeram się z ciśnieniem w układzie chłodzenia, czego efektem jest wyciek płynu chłodzącego przy króćcu w głowicy. Mam już kupiony trzeci korek Toprana, a efekt dalej ten sam. 2 miesiące temu była robiona uszczelka pod głowicą i od tamtej pory są cały czas dziwne akcje. Silnik się nie przegrzewa, trzyma temperaturę, zmieniłem termostat na nowy Behr, czujnik temperatury też nowy. Na rozgrzanym silniku, spokojnie mogę odkręcić korek, słychać: Pssst, i płynu nie wyrzuca. Usczelka więc chyba nie jest uwalona, bo przed jej wymianą wywalało płyn po jego odkręceniu. Dziś też zauwazylem, ze jak wróciłem z pracy, to po godzinnym postoju przewody dalej były twarde, cisnienie nie zeszło z układu. Jak uważacie? Czy 3 nowo kupione korki były badziewne? Jeśli tak, to podpowiedzcie jaki kupić. Bo ręce już opadają.

Kolego miałem podobny przypadek ze swoim motorem niestety gazy brały się z komory spalania a powodem tego była uszczelka pod głowicą po remoncie jest cisza i spokój, na początku też zmieniłem 2 korki i nic to nie dawało w tej chwili jeżdżę na topranie - na tym samym na którym wcześniej mi rozpinał przewody -i nic się nie dzieje, myślę że jak założył bym ori korek to też było by ok.

Z tego so się orientuje to sa takie testy na obecność spalin i oleju w płynie chłodniczym to może coś takiego byś kupił i sprawdził co tak naprawdę w tym układzie lata....

Możesz też pożyczyć od jakiegoś znajomka z pewnego auta korek i sprawdzić czy na nim też będzie wyrzucał płyn , ale stawiam że jednak za dużo tych gazów jest w układzie .....

Opublikowano
  • Autor

o widzę kolega z WPU :) Kurde ale uszczelka dopiero co była robiona ;/

Opublikowano

o widzę kolega z WPU :) Kurde ale uszczelka dopiero co była robiona ;/

Zgadza się :decayed: tym bardziej dziwna sprawa że rozsadza Ci układ, u mnie w tej chwili nawet przy 90 st mogę węże ścisnąć nie są twarde. Spróbuj zdobyć te testy na obecność oleju i spalin, nic mi innego do głowy nie przychodzi żeby tam się znalazło.

Opublikowano

A czy przy wymianie głowicy były wymieniane szpilki?

Opublikowano
  • Autor

ciężko powiedzieć, bo robił to mechanik. W sobote do niego podjadę, zobaczymy co z tego wyjdzie...

na forum passata coś tam czytałem o zapchanych chłodnicach... Że to może być przypchana chłodnica...