griga-st Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wymieniłem w Smarcie cylinderki z tylu (Smart ma bębny) i jeździłem z nieodpowietrzonymi kilka dni. Wczoraj wieczorem próbowałem z młodym odpowietrzyć (auto na zapłonie, ale zgaszone) ale niestety zero efektów. Pedał dalej gumowy...Wygląda na to ze coś wcześniej jest zapowietrzone...ABS/ESP... Proszę o podpowiedzi.
Norbas Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Trzeba było odpowietrzyć w standardowy sposób Prawdopodobnie pompa się zapowietrzyła bo cały płyn z niej uszedł Spróbuj bez zapłonu odpowietrzyć
griga-st Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2016 Co to znaczy standardowy? Ja znam tylko :pompuj, trzymaj, itd. Ew. odpowietrzanie nowej pompy ABS. Zmieniłem bardzo szybko. W zbiorniczku i przewodach był cały czas płyn. Jedynie resztki powietrza w cylinderkach mogły zasyfic układ
Norbas Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Chodzilo mi o to, ze bez wlaczonego zaplonu. Kazde auto odpowietrzalem bez koniecznosci wlaczenia zaplonu i nigdy nie mialem problemu.
griga-st Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2016 Edit: pryszcza udało mi się odpowietrzyc na załączonym silniku. Samoregulator od ręcznego też musiałem podregulowac.:-S Wrażenia z hamowania od 150>0 niesamowite :-) Jedyne auto co w standardzie ma dobre heble:-P
Rekomendowane odpowiedzi