Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jednorazowy ubytek ok 300-400 ml oleju do wspomagania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie. Kontroluję poziom płynów eksploatacyjnych na bieżąco. Płynu do wspomagania nie dolewałem chyba z 3-4 lata - bo zawsze był stan.

W pewnym momencie wspomaganie zaczęło wydawać dziwne dźwięki. Pierwsza myśl - olej.

W zbiorniczku było jedynie na dnie. Dolałem ok 300-400 ml i od 3 miechów nadal mam stan (i zero niepokojących odgłosów)

Ostatni wymieniałem drążki razem z końcówkami. Wszystek olej, który zniknął, był w osłonach drążków (po obu stronach).

O co chodzi?

Edytowane przez mobopx

Opublikowano

Cieknie maglownica. Po wymianie drążków na nowe magiel dostaje bardziej po tyłku z uwagi na ścisłe sworznie i uszczelnienia padają.

Tapnięte z HUAWEI P8

Opublikowano
  • Autor

@machina

Ubytek oleju był 3 miesiące przed wymianą zawieszenia.

A po drugie, nawet gdyby było tak jak napisałeś, to jak wytłumaczysz to, że ubytek oleju pojawił się nagle, był spory i jednorazowy? Od 3 miesięcy mam stan oleju.

Stąd moje duże zdziwienie :kwasny:

Opublikowano

Dziwne to trochę. Jak nie ma widocznych wycieków i już nie ubywa to nie szukaj problemu.

Tapnięte z HUAWEI P8

Opublikowano

Idz za wężem od zbiorniczka do pompy, zobaczysz taką opaskę metalową zwykle wlaśnie tam cieknie szczególnie jak jest niska temperatura. Pomacasz na 100% poczujesz ze jest tam zapocenie z płynu. Pomoze pewnie zakrecenie drugiej opaski bądz wymiana.

Opublikowano
  • Autor

Dziwne to trochę. Jak nie ma widocznych wycieków i już nie ubywa to nie szukaj problemu.
Tapnięte z HUAWEI P8

Wycieków nie ma, bo to wszystko dostało się od osłony drążka i tam sobie było przez 3 miesiące.

przy ściąganiu gum osłonowych, jak ją ścisnąłem i zrobiło się ciśnienie, to wszystko prysło mi na gębę :angry:

@harley22

sprawdzę to, choć nie wydaje mi się, aby to wyciekało gdzieś na zewnątrz. Skoro olej dostał się w okolice drążków, bo pewnie coś przy maglu puściło.

Edytowane przez mobopx