wiki Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 tak jak w temacie, otóż gdy miałem samochód na podnośniku i na biegu jałowym pracując koła się powoli kręciły - dlaczego ? i dlaczego po jakimś czasie zapaliła się kontrolka ABS, która zgasła dopiero jak samochód stanął na kołach i ruszyłem 2 metry, hmmm oświećcie mnie :redface:
nitroMCZ Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 W takim przypadku to normalne zachowanie abs'u i niczym sie na przejmuj. Abs w takim momencie "głupieje" i zapala kontrolkę.
Gość spedyt Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 samochód na podnośniku i na biegu jałowym pracując koła się powoli kręciły Zauważyłem te same objawy, ale u mnie nie zapaliła się kontrolka od ABS-u to że koła się kręcą to raczej normalny objaw bo mogłem zatrzymać koło ręką, a spowodowane jest chyba tym że coś jest nie tak z dociskiem.
nitroMCZ Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 Spedyt, przecież jest napisane, ze od abs'u... Z dociskiem masz wszystko ok. to normalne, szczególnie jak olej w skrzyni zimny...
Gość spedyt Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 przecież jest napisane, ze od abs'u tak masz rację i napisane jest też na biegu jałowym pracując koła się powoli kręciły - dlaczego ? i dlaczego po jakimś czasie zapaliła się kontrolka to były dwa pytania: o kręcenie kól i ABS
Gość zdeniu Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 wiki, to ze zapala się kontrolka to logiczne kreca sie przedni kola a tylne nie wiec abs glupieje co do krecenia sie samoczynnie kół na biegu jałowym to nie wiem ale wydaje mi się ze albo jakby delikutaśnie nie nie bylo wysprzęglone albo moze np. walek sprzegłowy przez osadzenie jego konca w wale korbowym delkatnie napedza
Rekomendowane odpowiedzi