Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Plastikowy gnat od bagnetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Ułamał się zupełnie ten plastik co bagnet w niego wchodzi. Wie ktoś może ile oleju bez plastiku na bagnecie = ilości oleju z plastikiem? :) Potrzebuję awaryjnie wiedzieć.

Opublikowano

Witam :)

Ułamał się zupełnie ten plastik co bagnet w niego wchodzi. Wie ktoś może ile oleju bez plastiku na bagnecie = ilości oleju z plastikiem? :) Potrzebuję awaryjnie wiedzieć.

Uloz go tak zeby obie polowy laczyly sie tak jak bylo przed zlamaniem i sprawdz. Nikt ci nie odpowie na twoje pytanie poniewaz moze sie ulamac w kazdym aucie na innej wysokosci, a nawet jesli to raczje kazdy zaraz kupuje nowy, zwlaszcza ze nowy plastik kosztuje 15zl w aso, przerabialem temat.

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to że nie mam żadnego z tych plasitków (wypadły gdzieś) i bagnet wchodzi tak, że jak go docisnę do lewej strony to o coś haczy, a normalnie jeszcze z 3mm idzie w dół. Kupię kupię, ale dopiero w poniedziałek, a czeka mnie jeszcze jutro droga, a olej wymieniony, nalane na pałę - 3.8 L tak ponoć gdzieś piszą (z filtrem)

Opublikowano

Chodzi o to że nie mam żadnego z tych plasitków (wypadły gdzieś) i bagnet wchodzi tak, że jak go docisnę do lewej strony to o coś haczy, a normalnie jeszcze z 3mm idzie w dół. Kupię kupię, ale dopiero w poniedziałek, a czeka mnie jeszcze jutro droga, a olej wymieniony, nalane na pałę - 3.8 L tak ponoć gdzieś piszą (z filtrem)

Mozesz miec troche ponad stan bo 3,8L wchodzi na zupelnie suchy silnik. Ja dolewam przy wymianie zawsze 3,5L i mam okolo polowe na mairce pomeidzy MIN a MAX. Wiec bedziesz mial albo MAX albo ze 100-200ml ponad MAX.

Edytowane przez Bedzial

Opublikowano
  • Autor

Oki, dziękówka :D Tak ogółem to zmiana z 6100 na 8100 motula, ciekawe czy nie wyjdzie "bokiem" :D

Opublikowano

Oki, dziękówka :D Tak ogółem to zmiana z 6100 na 8100 motula, ciekawe czy nie wyjdzie "bokiem" :D

Bajki i mity opowiadane przez przedpotopowych mechanikow. W zdrowym silniku nie ma prawa ncic ieknac nie wazne jak gesty jest olej. Ja zmienilem i nic nie wyszlo bokiem, z reszta nie tylko ja. A jak zacznie wychodzic to i lepiej bo wiesz znacznie szybciej o nieszczelnosci i mozesz jej szybciej zaradzic.

Edytowane przez Bedzial

Opublikowano

Mozesz miec troche ponad stan bo 3,8L wchodzi na zupelnie suchy silnik. Ja dolewam przy wymianie zawsze 3,5L i mam okolo polowe na mairce pomeidzy MIN a MAX. Wiec bedziesz mial albo MAX albo ze 100-200ml ponad MAX.
Dzisiaj wymieniałem olej w swoim AFN, weszło 3,8L i na bagnecie wyszło 3/4 (górne kropki)

Dodam że nie ściągałem oleju z chłodniczki oleju.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

Jedyną nieszczelność jaką mam to tą na miesce olejowej bo dookoła upocona trochę - ale mechanik nie chce się tego podejmować (jeszcze :naughty: ) bo silnik trzeba w górę albo cały dół - w dół, bo miska nie wyjdzie. Bo tak to robota byłaby prosta..:D