okalewo94 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam. mam problem z moja audi mianowicie gdy ruszam na chlodnym silniku samochod potrafi zgasnac tak jakby nie mial sily. Naciskam pedal audi praktycznie przez chwile w ogole nie reaguje do tego kopci dymem. Płyn chlodniczy w normie nic nie ubywa. mechanik twierdzil ze to wina zabrudzonego zawor egr albo przepustnicy jednak bo zdemontowaniu tych czesci okazalo ze wszystko praktycznie czyste. Co to moze być ? podłączany do vaga zero bledow.
SotoM Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zobacz czy problem występuje na wlaczonej jak i wyłaczonej klimie...
okalewo94 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Dzisiaj jeździłem na wyłączonej klimatyzacji samochód nie zgasł ani razu. Tak sobie przypominam że w zimie z autem nie było takich problemów dopiero coś zaczęło się dziać jak robiło się coraz cieplej. aha dodam również że klimatyzacja chłodzi. Jak myślisz może coś stać po stronie klimy ?
SotoM Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Myślę że może się przycierać sprężarka klimatyzacji...jedź na klime niech podłącza maszynę do nabijania i sprawdzą ciśnienia jakie są wytwarzane na niskim i wysokim ciśnieniu.
kopytko19 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Jak nie działa wentylator klimy to również zaczyna ciężej pracować ponieważ ciśnienia rosną. A w b7 nie juz przypadkiem sterowania zaworem rozprężnym i sprężarka zawsze działa ?Tzn zawsze jest spięta nie jak ze sprzęgłem magnetycznym?
Rekomendowane odpowiedzi