Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomocy potrzebna szybka diagnoza wyciek płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, wczoraj zauważyłem ze na kostce została plama po aucie,

szybko po powrocie auta zrobiłem obczajkę i skropliny słodkie czyli płyn z chłodnicy,

cieknie z okolic rozrządu, rozrząd ori vw 65 tys nalatane kupione od kolegi z forum, macie pomysły skąd to cieknie foty poniżej

jpz23bpm.jpg
wp78lycu.jpg

Opublikowano

Pompa wodna najprawdopodobniej.

Opublikowano

65 tys na pompę ori to chyba nie dużo, z przodu to tylko pompa chyba ma kontakt z płynem, na zdjęciach widać że cieknie po kole w dół, rozrząd miałem przy 80tys wymieniać, tydzień temu wymieniłem króciec za silnikiem a wczoraj to, jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to proszę pisać

Opublikowano

Wymień rozrząd z pompą i po sprawie. Gdy kupiłem moją B6 miałem to samo po tygodniu. Wymieniłem rozrząd + pompa i miałem spokój do kolejnej wymiany. Chyba, że wsypiesz proszek uszczelniający ale tego nie polecam bo sobie tylko szkód narobisz jak układ zapchasz.

Opublikowano

Dziś przy trasie 60km zagotowało mi wodę otwieram maskę patrze stan min. odkręciłem korek to do max skoczyło. Proszek to do trzydziestki bym wsypał a nie do audi, tak zrobię kupie graty, teraz tylko gdzie? Ty gdzie kupowałeś?

Opublikowano

Dziś przy trasie 60km zagotowało mi wodę otwieram maskę patrze stan min. odkręciłem korek to do max skoczyło. Proszek to do trzydziestki bym wsypał a nie do audi, tak zrobię kupie graty, teraz tylko gdzie? Ty gdzie kupowałeś?

W Angli, parę lat temu to było.

Opublikowano

Tak jak pisaliście to pompa wody

ialy8sgx.jpg

Niby ori a pewnie zamiennik by więcej wytrzymał

Temat do zamknięcia