Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana skrzyni 5-biegowej na 6-biegową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na internecie znalazłem tematy dotyczące diesla, a ja chcę zapytać o benzynę, a konkretnie pojemność 1.6. Problem polega na tym, że na 5tym biegu jadąc 100km/h mam 3000rpm, a przecież to jest normalna prędkość. Moim zdaniem to jest bardzo dużo jak na tak małą prędkość, przez co wzrasta spalanie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to możliwe, a przede wszystkim opłacalne.

Opublikowano

mala benzyna musi sie krecic aby jechac dlatego tak masz,jak wlozysz skrzynie dluzsza albo 6 to na 6 biegu sie nie radzi ,obroty beda nizsze ale pedal gazu wcisniety glebiej przez co spalanie nie spadnie a wzrosnie,

Opublikowano
  • Autor

mala benzyna musi sie krecic aby jechac dlatego tak masz,jak wlozysz skrzynie dluzsza albo 6 to na 6 biegu sie nie radzi ,obroty beda nizsze ale pedal gazu wcisniety glebiej przez co spalanie nie spadnie a wzrosnie,

No ale na płaskiej drodze na trasie jak już się rozpędze do 100km/h to powiedzmy będę mieć 2tyś obrotów na 6-biegowej skrzyni i delikatnie tylko muskałbym pedał gazu to wydaje mi się, że spalanie spadnie. Ale mogę być w błędzie, nie znam się na tym, dlatego też pytam tutaj ;)

Opublikowano

Benzyniaki mają moc i moment obrotowy dość wysoko, ten 1.6 na 6 biegu przy 2tys. rpm będzie się męczył.

To nie diesel że przy 2tys. rpm ma maksymalny moment obrotowy.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Benzyniaki mają moc i moment obrotowy dość wysoko, ten 1.6 na 6 biegu przy 2tys. rpm będzie się męczył.

To nie diesel że przy 2tys. rpm ma maksymalny moment obrotowy.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Ja to wszystko rozumiem, ale używałbym 6 biegu tylko do dużych prędkości, tj. jazda na obwodnicy to spokojnie można się bujnąć 140 ale jak widzę, 4,5tyś obrotów to tragedia.. Jakbym dziurę w baku z paliwem zrobił :D

W Każdym razię proszę powiedzcie mi jaki byłby koszt wymiany skrzyni? Oczywiście jezeli trzeba wymieniać inne części to także proszę o odpowiedź jakie.

Opublikowano

jak zrobisz sam to gdzies 1000-1200zl za same czesci,ew plus robota jak komus zlecisz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ogólnie nie opłaca się ;)