Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Etc i biały dym !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jechałem dzis na trasie 120 km/h i w momencie wyświetliła mi sie migająca pomarańczowa kontrolka silnika Oraz ETC, zaczęło trząść autem wiec zjechałem w lusterku zauważyłem masę białego dymu z rury. Od razu wyłączyłem samochód. Po 10 min próbowałem odpalić ale kręcił i nic... To samo powtórzyłem za godzine jak był juz zimny... Więcej próbować nie chciałem.

Czy ktos wie o co chodzi bo wróciłem na lawecie :/

Dziękuje i pozdrawiam!

Opublikowano

Ktoś wie, mianowicie wie coś na pewno soft taki jak VCDS.

Opublikowano
  • Autor

Ale kolego wymyśliłeś, auto już stoi u mojego najlepszego mechanika ale wraca za 5 dni z urlopu wiec za ten czas chciałem sie zorientować. Wiem ze tu niektórzy ludzie potrafią ocenić usterkę bez komputera :-)

Pozdrawiam

Opublikowano

Najlepsi "specjaliści" naprawiają auta grupy VAG bez diagnostyki komputerowej - wymieniając części na ślepo.

Opublikowano
  • Autor

Napisałem ze chciała sie tylko zorientować :) czy ktoś ma jakiś pomysł , dobrze wiem ze wszyscy pierwsze co to komp podpinają :)

Opublikowano

Mi podczas jazdy wypięła się rurka z odmy, ta która idzie do kolektora dolotowego (mechanik obrócił zabezpieczenie nie w tą stronę co trzeba :facepalm:) i również silnik nierówno pracował, trzęsło samochodem, wystarczyło wpiąć i było już ok ale w sterowniku zapisało się chyba aż 7 błędów, między innymi wypadanie zapłonów itd. A tak w ogóle zaglądałeś pod maskę, sciągałeś osłonę z silnika by spojrzeć czy wszystko jest ok?

Opublikowano

To może być wiele rzeczy kolego, ja tak miałem przy wypalonych zaworach wydechowych w głowicy. Mogą być to również cewki zapłonowe.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co zauważyłem strasznie dużo oleju mi zabrało... Możliwe ze to turbo ??

Opublikowano

Z tego co zauważyłem strasznie dużo oleju mi zabrało... Możliwe ze to turbo ??

Witam jechałem dzis na trasie 120 km/h i w momencie wyświetliła mi sie migająca pomarańczowa kontrolka silnika Oraz ETC, zaczęło trząść autem wiec zjechałem w lusterku zauważyłem masę białego dymu z rury. Od razu wyłączyłem samochód. Po 10 min próbowałem odpalić ale kręcił i nic... To samo powtórzyłem za godzine jak był juz zimny... Więcej próbować nie chciałem.

Czy ktos wie o co chodzi bo wróciłem na lawecie :/

Dziękuje i pozdrawiam!

Miałem dokładnie ten sam objaw. Walnął 1 wtryskiwacz i zaczął lać benzynę zamiast wtryskiwać. Benzyna się dostała do oleju więc jego poziom u mnie się poniósł.

Opublikowano
  • Autor

wykrywa że jest problem z trzecim cylindrem. Zamienilismy miejscami cewki,swiece,wtryski i ciagle jest bląd z trzecim cylindrem.

Można wyczyc benzyne w oleju. macie jakies ciekawe pomysły ?

wykrywa że jest problem z trzecim cylindrem. Zamienilismy miejscami cewki,swiece,wtryski i ciagle jest bląd z trzecim cylindrem.

Można wyczyc benzyne w oleju. macie jakies ciekawe pomysły ?

*wyczuć

Sprawdziliśmy ciśnienie na wszystkich cilindrach i jest perfekt... Od 10.2 do 10.9 ciśnienie
Opublikowano

Czujnik walu korbowego taki cyrk mi powodowal .ale nie dymil

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie było dokładnie to samo, błąd wypadania zapłonu na 3 cylindrze. Sprawdzaliśmy wszystko, świece, cewki, wtryskiwacze. Dopiero po sprawdzeniu kompresji w cylindrach wyszło co jest nie tak. Ciśnienie było w granicach 10 barów. A te silniki powinny mieć po 12 na każdym cylindrze. Miałem wypalony zawór wydechowy w głowicy. Efekt tej usterki jest taki, że pali się check. Jak silnik pochodzi jakiś czas na jałowym to zapala się dodatkowo epc i komputer się przełącza w tryb awaryjny. Nie da się wtedy jechać, trzeba zgasić i odpalić od nowa. Oczywiście silnik się trzęsie, jak by coś go opętało i pyrcha z rury wydechowej. Pamiętam, że jeszcze mi śmierdziało benzyną w samochodzie od tego.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam można widzieć jaka była przyczyna tej awarii ?