Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z sprezynami po wymianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy brat mój ma mały problem z sprezynami po wymianie na nowe.. Postaram się opisać problem jak najlepiej. A więc :

Przed wymianą auto stało bardzo nisko jak na ori zawieszeniu. (moim zdaniem było założone 1BV lub 1BE) na wlepce jest 1BA i po vinie wychodzi ze też.. Wiec zamówił właśnie takie jak po VIN. dziś odebrał auto od mechanika i auto stoi jak koza.. Wcześniej ledwo między oponę a błotnik wchodziły 3palce a teraz cała pięść.. Dodaje foty starych sprężyn

a2e415f0fa112982991864b99c88c4d8.jpg

9f4ff6c4e9e12fb98cd1a83c303e0ddd.jpg

Chciałem dobrać po kolorach kropek na schemacie, ale takich nie widzę.. Bardzo proszę o pomoc, bo na auto nie da się patrzeć.. Pacjent to A4B6 sedan 1.9 TDI oska.

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na 1BA u mnie tez wchodziła cala pięść także chyba to tak będzie wyglądać +- może trochę opadnie jak się ułoży.

Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Właśnie w tym problem ze przed wymianą wchodziły 3 palce między oponę a błotnik.. Przy kole 17 cali.. Moim zdaniem nie możliwe że było tam wcześniej 1BA.

Zapomniałem dodać że chodzi o sprężyny tylko na przodzie.. Przy kole 17 " dziura między blotnikiem a oponą jest większa niż w b5 na kole 15 cali..

Postaram się w najbliższym czasie dodać foto jak auto wygląda po i przed wymianą sprężyn.

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

Trzeba było kupić eibachy i miał być idealnie.

1ba to seri i bedzie tak wygladac.

Opublikowano
  • Autor

Wiem że 1BA to seria, lecz to napewno nie były sprężyny od 1BA, bo wątpię żeby na takim zawieszeniu i przy kole 17 " dziura między blotnikiem a oponą była tak ze ledwo palce się mieściły.

Opublikowano

Sprężyna na pierwszej fotce wygląda na ułamaną - jeśli tak jest w rzeczywistości, to nic dziwnego, że fura siedziała niżej.

Widzę też talerzyk od B5 ? - zmieniał same springi czy amory też ?

Przy kole 17 " dziura między blotnikiem a oponą jest większa niż w b5 na kole 15 cali..

Co ma "dziura" do rozmiaru felgi ? - średnica koła jest taka sama (a przynajmniej powinna być) - niezależnie czy 15" czy 19" - to są co najwyżej jakieś milimetrowe różnice...

Trzecia sprawa - może niedowidzę, ale na tych fotach są jakby dwie różne sprężyny... - wczytaj się uważnie w tabelki kategorii wagowych i napewno znajdziesz to czego szukasz.

Opublikowano
  • Autor

Tak jedna była złamana i dobrze widzisz jedna inna a druga inna.. Zmienił tylko sprężyny.. Auto od kąd kupił miało je założone.

Sprężyny porownalismy u mechanika.

Ok na weendzie zerkne w te klasy wagowe.

b337e843755f5b3b19119ed525a76db5.jpg

Tak auto stało przed wymianą sprężyn

Edytowane przez xBladex

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedna sprężyna różowy,pomarańczowy,pomarańczowy-jest z b7 1ba/1br z tabeli.

Natomiast tamta biały, pomarańczowy pomarańczowy pomarańczowy moim zdaniem.to Pochodzi z A4 b5