mariuszC Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam. Korzystałem z wyszukiwarki ale nie mogłem nic znaleźć, dlatego mam prośbę o pomoc. Zakupiłem jakiś czas temu a4 b5 z 2000 roku 1.8 anb w quattro. wstępne wymiany zrobione, kilka uszczelniaczy, olej silnik, skrzynia i most wszystko jak powinno być. Ostatnio zauważyłem dziwny objaw. Po wyjechaniu z zakrętu, po zmianie biegu i puszczeniu sprzęgła jest taki uślizg na tylnym napędzie, coś jakby martwy obrót wału i później auto ciągnie normalnie. nie ma żadnych stuków, zrzytów itp. tylko ten dziwny objaw. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Witam Dzisiaj sprawdzałem jeszcze działanie napędu. ten uślizg pojawia się po jeździe na zakręcie. jadę wolno, skręcam, prostuję auto i przyśpieszam i jest uślizg. we wtorek miałem auto na założeniu instalacji gazowej. Po założeniu mechaniory pojechali sprawdzić działanie pod obciążeniem. wyjeżdzając z bramy na asfalt słyszałem że już mieliła na piasku. Zastanawiam się czy te barany mogli rozwalić mi torsena? Wcześniej tego objawu nie było. Czy jest może ktoś w Poznaniu lub okolicy kto mógłby rzucić okiem na to moje auto? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi