orionek65 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Siema ostatnio byłem w gazowni na regulacji instalacji, gazmen wystroił tak że korekty były w przedziale -2,6-0% na LPG z BP i utrzymywały się tak przez 100-150km. Wczoraj gaz się skończył i zatankowałem na jakimś małym cpnie z orłem i tak z ciekawości dzisiaj sprawdziłem korekty i przez 40km wynosiły +2,3-3,1%. Wina gazu ? W sensie jakości lpg/składu propan-butan ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszek1001 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Może być, zatankuj na jakiejś cywilizowanej stacji i wtedy sie zobaczy. Bo szkoda szukać ciemno przyczyny jak miałoby być to przez badziewny podtlenek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz13 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 A jakie chciałbys mieć korekty? takie jak na pb ? zapomnij, lpg nie jest zbyt stabilnym systemem, jakość gazu, róznica w ciśnieniu na reduktorze przy różnych temp. reduktora, różnice ciśnienia względem ilości gazu w butli, to wszystko ma wpływ na korekty. Różnice w korektach -5 +5 są jak dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi