Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum Audi A4 Klub Polska

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Telepie samochodem?

Featured Replies

Witam. Zauważyłem jakoś nie dawno dziwny problem. Zdarza to się średnio 3 razy w miesiącu albo i rzadziej ale jednak. Otóż jak odpalę samochód (na całkowicie zimnym silniku po nocy) samochodem potrafi zatrząść (kilka razy) tuż po odpaleniu. Całe "epicentrum" tworzy się pod maską a rozchodzi się jakby po samochodzie. W logach nic nie ma. O co może chodzić?

Edited by Osta

Radzę dobrze przejrzeć wnętrze samochodzika. wg mnie coś się rozpada, może rozrząd, hydraulika???

gdy zacznie nim trząść to zajrzyj pod maske, może to da szybką odp

• Author

Nie no rozrząd był robiony. Przejechałem już 7tyś km na nim i auto idzie normalnie. Nie słychać żadnych dziwnych dźwięków

sprawdź świece (podobnie miałem w A6) vcds żadnego błedu nie pokazał, wykręciłem każdą świecę i podpiąłem pod aku, jedna spalona była, nie sugeruj sie tym że świece grzeją od -5, w naszych autach świeca pełni kilka funkcji nawet jak ciepło jest

• Author

W sumie to nie głupi pomysł. Muszę to sprawdzić. Dzięki

• 2 weeks later...

Napiszesz co było przyczyną :) ? Mam podobny defekt.

• Author

Jeszcze nie byłem u mechanika. Od założenia tematu ani razu nie zatrzęsło. Pojadę do mechanika w przyszłym tygodniu to dam znać :)

Z wtrysków błędów nie ma? W Tiguanie mi budą szarpało ( prawdopodobnie bo zalaniu syfiastego paliwa). Też nie zawsze, od czasu do czasu po odpaleniu szarpał, zazwyczaj po przejechaniu krótkiego odcinka wszystko ustawało. Po kilku kolejnych tankowaniach samo ustąpiło. .... ale ja miałem ewidentnie błędy na jednym wtryskiwaczu.