Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Antena "rekin" na dachu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś wymieniał takową ale w sedanie.

W elsie piszą że trzeba wyciągać szybę przednią i podsufitkę.

Proszę o jakieś wskazówki.

Wysłane z mojego XT1580

Opublikowano

A co się dzieje?

Opublikowano
  • Autor

Brak gps i błąd w webasto. Mam kupioną antenę i rozkminiam jak się do tego zabrać. Drobnostka ale wg. Elsy koszty wymiany niesamowite. Reasumując kombinuje jak to wymienić nie ściągając podsufitki. Może ktoś już to przerabiał.

Wysłane z mojego XT1580

Opublikowano

Przy awarii anteny gps NAVISERVICE stwierdziło, że trochę z tym zabawy jest i w końcu wrzucili u brata antenę w deskę.

Opublikowano
  • Autor

Ja wolę wymienić na oryginał tym bardziej że webasto też pokazuje błędy z komunikacją.

Jak ktoś ma sedana to niech nawet nie próbuje poprzez lampkę w podsufitce. Jedyna droga do wymiany anteny dachowej to rozebranie tapicerek z tyłu i opuszczenie podsufitki. To też jest dramat bo przy sedanie po prostu nie ma jak się tam dostać a trzeba wypiąć kostki które blokują podniesienie anteny na zewnątrz. Są 3 rozwiązania.

Jedno to procedura elsa i demontaż przedniej szyby oraz całej podsufitki.

Druga to wypięcie z tyłu radia, kabla i kupienie innej anteny GPS i wpięcie bezpośrednio do radia. To jest dobre jak problemem jest sam sygnał gps. U wspólnika dodatkowo jest problem z webasto. Jak wiadomo w tzw. "Rekinie" na dachu jest gps,gsm,webasto i biały pusty.

Trzeci sposób to udać się do tapicera i zrobić otwór rewizyjny w podsufitce w miejscu anteny dachowej, zamaskować zaślepką w kolorze podsufitki. Tego w ogóle nie będzie widać. To rozwiązanie będziemy robić.

Szokiem dla mnie jest to, że Niemcy maksymalnie utrudnili do tego dostęp. Ktoś nieźle się nagłowił żeby nie było tak łatwo.

Wysłane z mojego XT1580

Edytowane przez andy-vip

• 4 lata później...
Opublikowano

Odświeżę  temat ponieważ w moim nikt mi na to nie odpowiedział. Czy różni różni antena jak mam dodatkowo webasto? Czy to nie ma znaczenia.? W ASO powiedzieli 600zl + lakierowanie, na allegro widzę za 100 niby oryginalne tylko ciężko z identycznym kolorem co mam, ale ta która posiadam tez juz była chuba wymieniana bo jest wyblakły czarny.