July 12, 201610 yr Witam mam problem z skrzynią biegów w Audi 1.9 tdi 90km nie wiem czy mam wymieniać skrzynie biegów bo to już 3 skrzynia w tym roku problem polega następująco... Gdy stoję w miejscu jak odpalę samochód biegi bardzo dobrze wchodzą ale gdy rusze mam problem wrzuceniem biegów bardzo cieżko wchodzą dodam że na 3 mi zgrzyta gdy włączę bieg sprzegło dobrze łapie poprzednie skrzynie też zaczeły od trzeciego biegu tak samo robic nie wiem czy wymieniać skrzynie prosze o jakieś odpowiedzi Dziękuje Pozdrawiam
July 12, 201610 yr Author tylko na 3? a na 5? może linki masz wyrobione Na 5 jest wszystko ok nie zgrzyta tylko ciężko wrzucać każdy bieg
July 12, 201610 yr tylko na 3? a na 5? może linki masz wyrobione Gdzie tam masz linki? Witam mam problem z skrzynią biegów w Audi 1.9 tdi 90km nie wiem czy mam wymieniać skrzynie biegów bo to już 3 skrzynia w tym roku problem polega następująco... Gdy stoję w miejscu jak odpalę samochód biegi bardzo dobrze wchodzą ale gdy rusze mam problem wrzuceniem biegów bardzo cieżko wchodzą dodam że na 3 mi zgrzyta gdy włączę bieg sprzegło dobrze łapie poprzednie skrzynie też zaczeły od trzeciego biegu tak samo robic nie wiem czy wymieniać skrzynie prosze o jakieś odpowiedzi Dziękuje Pozdrawiam To trochę dziwne żeby 3 skrzynie padły. Sprawdź wysprzęglik, zapowietrzone sprzęgło, poduszki pod silnikiem i skrzynią, może wybierak.
July 12, 201610 yr od wybieraka do skrzyni powinny być dwie linki lub cięgna w oplocie. Czasami woda i piach dostaję się do wnętrza gdy są sparciałe i wtedy ciężki biegi wchodzą a w zimie woda zamarza i jest problem na zimnym silniku z wrzuceniem biegu. Ja mam automat ale z tego co dobrze pamietam to w manualu są te cięgna lub linki