Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AVJ + gold + reg Postoi dłużej i problem z zapalaniem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu walczę z instalacją LPG w moim Audi. Otóż rano długo trzeba kręcić aby odpalił, około 15-20 sekund. Potem już odpala ładnie. Kiedy go zgaszę np. pod marketem na około pół godziny już odpala zauważalnie gorzej. Czasami raz na 20 razy odpali ok nawet rano. Zakręciłem butlę z gazem dopaliłem resztki i co auto odpala zawsze od strzała. Oddałem audi do gazownika, najlepszy gość u nas w Brodnicy i stwierdził, że reduktor nie puszcza nic a nic i oddał mi auto w takim samym stanie. Oczywiście rano znowu problemy z odpalaniem. Zakręcę gaz i jest wszystko ok. I o co tu chodzi?

Reduktor mam KME Gold, wtryski (słabe wiem) omvl reg, sterownik kme nevo. Całość ma praktycznie niecałe 2 lata. Instalacja wyregulowana pod wskazania sondy, bardzo małe korekcje w vagu, ogólnie zero problemów z lpg poza odpalaniem.

Opublikowano

Nie ma cudów, albo reduktor puszcza podciśnieniem albo wtryskiwacze.

Opublikowano
  • Autor

W reduktorze jest jakiś zawór odcinający?

Opublikowano

Reduktor takie objawy może dawać tylko puszczaniem gazu przez kanał podciśnienia, nie decyduje o tym żaden zawór odcinający.

Wtryskiwacze również mogą puszczać gaz, trzeba je sprawdzić. wkładając wężyki wylotowe do słoika z wodą na przykład.

tak samo trzeba sprawdzić wężyk podciśnienia z reduktora.

Opublikowano
  • Autor

I jest werdykt. Reduktor rzeczywiście nie puszcza. Winny jest 1 wtrysk, po spsikaniu wszystkich pianą widać, że z jednego się ulatnia gaz... Jutro montaż kompletnych zestawów naprawczych. Mam nadzieję, że pomoże.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę temat i zapytam tu, a pytanie w sumie dla większości pewnie będzie śmieszne...

Dnia 13.07.2016 o 08:33, soul87 napisał:

Reduktor takie objawy może dawać tylko puszczaniem gazu przez kanał podciśnienia, nie decyduje o tym żaden zawór odcinający.

Wtryskiwacze również mogą puszczać gaz, trzeba je sprawdzić. wkładając wężyki wylotowe do słoika z wodą na przykład.

tak samo trzeba sprawdzić wężyk podciśnienia z reduktora.

Jak do jasnej ciasnej założyć te cholerne gumowe wężyki na wtryski gazu, bo nie ogarniam. Tak dziurka w wężu jest tak mała, że nie wiem czy na sam bolec by weszło, a tam jeszcze jest ten kołnierzyk. Ciężko było to zdjąć, końcówka w strzępach, ale tego się spodziewałem, kawałeczek rezerwy mam, uciąłem cm i wystarczy nawet na krzyż (mam pająka, tzn. listwę z Hanami zielonymi). Przy próbie zakładania rozwaliłem kolejny cm i już pomału się robi nerwowo, bo zaraz będą nici z mojego planu. Próbowałem moczyć we wrzątku, nabijać, żeby rozszerzyć, rozciągać szczypcami, zapalniczką podgrzewać.. Na to jest jakiś trik czy potrzebna jakaś, nie wiem, opalarka lub coś w tym stylu? Podpowiedzcie, bo zaraz trzeba będzie nowe wężyki...

A plan jest ogólnie taki, że chciałem sprawdzić co mi puszcza, wtryski czy reduktor. Obstawiam to drugie, bo to KME Gold i już widziałem gdzieś w temacie, że lubi "się puszczać" ta szmata :decayed: Mam misfire  na 1 cyl najczęściej, czasem, dużo rzadziej jeszcze na 3 i sporadycznie na 4. Na drugim nigdy, więc sobie wymóżdżyłem, że zamienię 1 z 2 i zobaczymy co powie VAG i będę już wszystko wiedział, ale, że mam tego dziada pająka i raczej ich nie wydłubię, żeby zamienić, to wymyśliłem, że przepnę im wtyczki i zamienię wężyki i powinno być.. tak na krzyż na próbę. Wężyki równej długości, literki i cyferki na wtryskach co do znaku identico, więc się "nie skapnie" :wink: Ale się obsrałem na tych wężykach i naprawdę nie mam pojmy jak to tam naciągnąć, jak dla mnie impossible :facepalm:

Dodam, że jestem raczej noga w takich sprawach i poza dobrymi chęciami nie mam nic, podstawowe narzędzia do auta - młot, przecinak i laptop z kablem/VCDSem, hehe... :decayed:

Edytowane przez Pablo_s-c