Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARJ] 2.4v6 FWD | REMUS | 312 | Eibach -30 | 18"8,5J FLAT V | by Bartender

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się, dokładnie to moje wymarzone flaty :) do tego oponki Rainsport3 rozmiar 225/40R18. Mam nadzieję że siądzie w miarę spoko.

Opublikowano

Zakładaj i pokaż jak to wygląda na tych flatach bo też mam i właśnie stoje przed wyborem 225/40 albo 215/40 :)

Opublikowano
  • Autor

Też się nie mogę doczekać ale będę mógł to zrobić dopiero po dziesiątym :facepalm:

Opublikowano

Bedzie ladnie to wyglądało :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W końcu nastąpiły długo wyczekiwane zmiany :banan:

IMG_20170402_182152_zps46gjstek.jpg

IMG_20170404_180546_zpstgjbe1gt.jpg

Opublikowano

Niestety flaty lubią tylko opony 215/35 ,205/40, lub 215/40. 225 zmniejsza Koło

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dzięki takim oponkom auto nie straciło nic na komforcie mimo że profil opony jest miarę niski. Poza tym na co dzień a-czwórką jeździ moja dziewczyna a ja mam auto służbowe. I tak boję się jak felgi będą wyglądać po sezonie, nie wspominając o zawieszeniu :decayed:.  Także jest to kompromis, a i tak - w moim przekonaniu - wygląda świetnie.

IMG_20170404_130016_zpsdrehzweq.jpg

Opublikowano
Dzięki takim oponkom auto nie straciło nic na komforcie mimo że profil opony jest miarę niski. Poza tym na co dzień a-czwórką jeździ moja dziewczyna a ja mam auto służbowe. I tak boję się jak felgi będą wyglądać po sezonie, nie wspominając o zawieszeniu :decayed:.  Także jest to kompromis, a i tak - w moim przekonaniu - wygląda świetnie.
IMG_20170404_130016_zpsdrehzweq.jpg

Miałem 2 sezony temu nówki flaty po renowacji i opona 215/35 żona smiagala do pracy i zero uszkodzeń.Gleba 59cm, no ale tez poszedłem na kompromis i teraz mam na bbs ch 8j i 9j 225/40 i jest baja :) chciaz kusi na przyszły sezon zmienić opony...

Opublikowano
  • Autor

Widziałem zdjęcia Twojego autka. Nie skłamię mówiąc że to był moment kiedy wpadły mi w oko Flaty :D i od tego czasu postanowiłem mieć takie chociaż na jeden sezon. A Twoje BBS-y też brałem pod uwagę i nie wykluczam że (obok łopat z  rs6) to będą następne felgi w moim aucie :grin: Kwestia tylko czy będą tak dobrze się prezentować z moim kolorem auta. 

Widocznie mamy podobny gust ;)

Opublikowano

Flaty to flaty :jerk:

Rainsport 3 jest miękką oponą, mam je na 17 i po przesiadce z zimowych 15 prawie nie czuć różnicy w komforcie, drugi rok będę je ujeżdżał ;)

Opublikowano
6 godzin temu, Bartender napisał:

W końcu nastąpiły długo wyczekiwane zmiany :banan:

IMG_20170402_182152_zps46gjstek.jpg

IMG_20170404_180546_zpstgjbe1gt.jpg

Zmieniales w tym miejscu Koła czy tak idealnie zaparkowales ? :P flaty robią robotę 

Opublikowano
  • Autor

Haha! Następne zdjęcie chyba odpowiada na Twoje pytanie. Koła zmieniałem u wulkanizatora. Wolałem żeby nowe felgi i opony były porządnie wyważone. Poza tym felgi dostały nowe wentyle ;)  Chłopaki żartowali sobie że szybko wrócę do nich naprawiać zawieszenie :whistling: ...ale jak już założyli koła na swoje miejsce to widać było że jest efekt :naughty: Tu się zgodzę - flaty robią robotę. :radocha::radocha::radocha::radocha::radocha:

Opublikowano
Widziałem zdjęcia Twojego autka. Nie skłamię mówiąc że to był moment kiedy wpadły mi w oko Flaty [emoji3] i od tego czasu postanowiłem mieć takie chociaż na jeden sezon. A Twoje BBS-y też brałem pod uwagę i nie wykluczam że (obok łopat z  rs6) to będą następne felgi w moim aucie :grin: Kwestia tylko czy będą tak dobrze się prezentować z moim kolorem auta. 
Widocznie mamy podobny gust [emoji6]

Teraz mniejsza gleba ale komfort dobry.Brak dobrych fot u mnie bo na żywo każdy sie jara bbs ch

Opublikowano
  • Autor

Taki widok z rana i od razu morda się cieszy :D

IMG_20170406_072449_zpshzmgwyl9.jpg

Opublikowano

Dopiero ogarnąłem, że mamy do siebie niecałe 100 km. Trzeba będzie się kiedyś spiknąć na jakiegoś spota. Nie myślałeś, żeby coś z grillem zrobić?

Opublikowano
  • Autor

Od kiedy tylko kupiłem auto! Nie jestem miłośnikiem chromu a zwłaszcza w nadmiarze. To była jedna z pierwszych rzeczy które chciałem zmienić... Ale z biegiem czasu przyzwyczaiłem się do niego, podobnie jak do dekorów w drewnie. Taki wyszedł z fabryki, zgrywa się z ramkami szyb a teraz z felgami. Poza tym nie mam za bardzo wizji co pasowało by lepiej. Czarne grille są na 80%  be piątek. Pozostałe 20% to S-ki i RS-ki. Teraz jest nietypowo i chyba to mi się podoba. Zastanawiałem się też nad pomalowaniem w kolor nadwozia ale chyba już lepiej jest jak jest :decayed:

IMG_20170406_0724491_zpsr1vohxqy.jpg

Na spota bardzo chętnie, jak będziesz w okolicy daj znać :)

Edytowane przez Bartender

Opublikowano

Mieszane uczucia z tym grillem, chociaż im dłużej się przyglądam to tym ciekawiej to wygląda. Poogarniam trochę auto jeszcze, żeby nie odstawało od Twojego zbytnio i kiedyś trzeba będzie odwiedzić Koszalin.

Opublikowano

Takich chromowanych to chyba nie było o ile sie nie mylę? :facepalm: Wywalaj go czym prędzej, kup nawet poliftowy, pryskaj ramke na czarno i na pewno się przekonasz, że jest dobrze.. 

Opublikowano
  • Autor

Może pokombinuje coś z plasti-dipem... Ciągle jest coś ważniejszego do ogarnięcia :kwasny: Ale zaktualizowałem listę planów w pierwszym poście :decayed:

Opublikowano

Nie martw się o zawieszenie. Śmigam na flatach od paru lat. Maksymalnie po jednym wahaczu rocznie wylatuje, ale stawiam na to, że ze starości bardziej. U mnie jeszcze z gwintem na pokładzie.
Felgi są też bardzo mocne. Żadna dziura im nie straszna. Opony prędzej szlag trafi... Przez 4 lata jedno małe pęknięcie tylko miałem, ale śladu już nie ma po nim :D
No i przy tej szerokości, to ranty cierpią niestety, bo nie osłonięte za bardzo :)