Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Niestabilny tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Audi A4Quattro

Mam następujący problem z tyłem, kiedy wpadam w dziurę to czuje jakby tył uciekał,a dokładnie jakby jedno koło szarpneło, byłem na stacji diagnostycznej sprawdziłem zawieszenie, amory okazalo sie ze amory przod jak i tyl sa ok, zawieszenie takze. Słyszałem, że sprawdzenie amort. na takich stacjach jest mało wiarygodne tu pytanie do was jakie macie doswiadczenia z tym tematem. Dodam ze problem zaczal sie od momentu wymiany łożysk w tylnich kołach,czyli demontaz calej zwrotnicy, proszę o pomoc.

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Amorki do wymiany bo mam to samo na badaniach diagnostycznych wykazało że wszystko ok a jak wskoczę w dziurę lub na wybojach to tył zarzuca ale trochę za zimno na wymianę i auto potrzebne jeździć do pracy.

Opublikowano

Jednak zacząłbym od podlewarowania tyłu auta i sprawdzenia luzu na łożyskach,

tym bardziej że były wymieniane, pojeździłeś trochę, łożyska się "dopasowały" i luz mógł się zwiększyć.

potem dokładne przyjrzenie się tylnym amortyzatorom,

odbijaki,łożyska, mocowanie,

dla pewności jeszcze raz jedź na "bujanki".

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Podejrzewam amortyzatory lub łączniki stabilizatora, to drugie jutro wymieniam wiec zostaną mi amorki które tak jak radzicie sprawdzę jeszcze raz,

Dziekuje za inf i czekam na inne sugestie

Opublikowano

Łączniki raczej by tylko stukały :mysli:..

Opublikowano
  • Autor

Witam,

czy mogłby ktos z quattro wysłać zdjęcie połączenia zwrotnicy z górnym wahaczem, a dokładnie chodzi mi o ułożenie podkładki soczewkowej, bo obróciłem o 180stopni i problem zniknal, tylko pytanie czy to tak powinno być, prosiłbym o foto

Z gory dzieki

Opublikowano

moim zdaniem moga to tez byc tuleje metalowo-gumowe...

a na SKP nie sprawdza sie stanu technicznego amortyzatorow tylko przyczepnosc kola do nawierzchni na co ma wplyw amortyzator jak i inne elementy ukladu zawieszenia... sprawdz cisnienie w kolach i wjedz na SKP jeszcze raz na test amorkow ale na tylna kanape wrzuc 2 pasazerow tej samej wagi... dociazajac os sprawisz ze nie bedzie Ci auto podskakiwalo i tez bedzie wiarygodniejszy wynik... jak pokaze ponizej 40% to wymiana amorkow :good:

i przydalo by sie tez wjechac na szarpaki sprawdzic stan wszystkich tuleii

Opublikowano
  • Autor

Witam,

zawieszenie było sprawdzane na szarpaku przód i tył, nie ma do czego sie przyczepić, żadnych stuków nie ma. Sytuacja jak pisałem obrót podkładki soczewkowej o 180 stopni i chyba problem zniknął, nie mniej jednak prosilbym o foty tych połączeń jak pisałem poniżej

pozdrawiam

Opublikowano

przeciez to wszystko było spowodowane zła geometria koło,trzeba ustawic zbieżnosc przodu i tyłu i po problemie

Opublikowano
  • Autor

geometria koła była robiona i sprawdzana w 2 nizaleznym zakladzie i jest ok,