Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum Audi A4 Klub Polska

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działają przyciski elektrycznych szyb i głośniki z tyłu.

Featured Replies

Witam,

Nie działają mi przyciski do otwierania szyb z tyłu u pasażerów w moim avancie. Co dziwne, jeśli chcę od strony kierowcy to zrobić przyciskami, to opuszczanie i zamykanie szyb z tyłu działa bez problemu. Do tego nie słychać głośników z tyłu. Co to może być? Gdyby były walnięte wiązki to chyba by nie działało w ogóle opuszczanie z tyłu, a do tego te głośniki...

Edited by mashet

Sprawdź przewody elektryczne w gumowej osłonie między drzwaimi a słupkiem. W wiekszości przypadków ich uszkodzenie powoduje takie problemy. Uszkodzony może być też przyciski blokujacy otwieranie tylnych szyb w panelu drzwi kierowcy.

Edited by kdawid

• Author

aaaa dzięki sprawdzę te przyciski blokujące, bo nie wiedziałem do czego służą :decayed: Miałem wrażenie, że wcześniej szyby działały :grin: Możliwe, że to on, bo po wciśnięciu przycisk od razu odbija...

Edited by mashet

Co do głośników z tyłu to jeśli masz oryginalne radio - sprawdź wzmacniacz w bagażniku (po prawej stronie). Jeśli wymieniałeś radio na niefirmowe (a oryginalny wzmacniacz siedzi w bagażniku) to musisz dokupić do radia odpowiednią przejściówkę. Temat był poruszany na forum.

• Author

Sprawdziłem, głośniki załączyły, wystarczyło poprawić pin w bagażniku, także nic poważnego. Natomiast szyby tylne działają, ale przycisk blokowania w panelu kierowcy jest do regeneracji, bo automatycznie odbija i jest perm-lock.