Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon + Projektory B8 + osprzęt - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witajcie, piszę do was z takim zapytaniem :) będę wdzięczny za podpowiedź, pomoc i udzielenie informacji :):hi:

Planuję wymianę reflektorów w swojej B6. Miałem standardowe lampy pod zwykłe żarówki. W planach mam zakupienie Bixów od B6 i oczywiście zmianę soczewki na B8 Lift i tu kilka pytań:

1. Czy jest duży problem z zamontowaniem soczewki od B8 do B6 jeżeli kupię ją przykładowo od Gwerty z adapterkiem?
2. Jakie gniazdo mają soczewki z B8 Lift ? czy dam radę włożyć tam palnik D2S ? obiło mi się gdzieś o uszy, że jest uniwersalne

3. Mam możliwość kupienia przetwornic Koito 84965AG000. Czy bez problemów wsadzę to do lampy bixenonowej tam z tyłu ? dekielki się pozamykają? Dokładnie mówię o takiej przetwornicy:

http://www.dhresource.com/600x600/f2/albu/g3/M01/4A/DD/rBVaHFX_m8mAFfRyAANEyZao4JY006.jpg

4. Jak podłączyć przesłonę z nowej soczewki do lampy bix?

5. Po zmontowaniu lampy, wystarczy ze podłączę ją kostką do samochodu i wszystko powinno działać? czy trzeba jeszcze w jakiś sposób rezać instalację ?
6. W jaki sposób będą działać drogowe jeżeli Xenon będzie wyłączony? czy wtedy odrazu zapali się halogen h7 ? czy trzeba to jakoś wyrezać?

Dajcie znać ponieważ planuję robić to sam, te informacje będa mi niezbędne. Za info serdeczne dzięki :):hi:

ps. Słyszałem że soczewki Hella3 posiadają mocowanie D2S. Czy macie jakieś foto które mogłoby mi zobrazować jak to swieci ? lepiej / gorzej niż soczewka od B8 lift ? :)

@UPDATE

Dobra, część informacji mam.

Powiedzcie mi tylko, czy przetwornica Koito pod D2S wejdzie do Bixenonu na soczewce B8 Lift bez problemu ?

@UPDATE - 2

Palniki D2S podchodzą plug and play do soczewek A4 B8 lift :), może komuś takie info się przyda, temat do zamknięcia :)

Edytowane przez Ralen

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie lepiej wysłać lampy do Gwerty i wsadzi ci projektory z a6 c7 hella 3 świecą lepiej. Możesz kupić zwykłe ksenony i przerobi Ci na bixa z wymiana soczewki na hella 3 :).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Temat już nie aktualny; ) dowiedziałem się wsio.

Wstawione A4 B8 Lift, Palniki i przetwornice D2s. Wszystko zmontowane, świeci wystarczająco :)