August 2, 201610 yr Witam Jestem tu nowy i chciałem się podzielić z innymi problemem z klimą jaki miałem. Otóż przestała działać mi klima w mojej audi. Najpierw zdiagnozowałem, że wentylator się nie załącza, ale po jego wymianie dalej nie chłodziła. Następnie specjalista stwierdził ze może to być wina osuszacza, i tak też było. MIałem zapchany osuszacz i dławik. Po wymianie tych 2 części chodzi jak szalona. Może komuś sie to przyda na przyszłość. Koszt części ok 200 pln. Jak było to do kosza:D Pozdrawiam
August 5, 201610 yr Tam nie ma osuszacza tylko odwadniacz i nie ma potrzeby go wymieniać. Za to dysze rozprężną jak najbardziej
August 5, 201610 yr Tam nie ma osuszacza tylko odwadniacz i nie ma potrzeby go wymieniać. Za to dysze rozprężną jak najbardziej 8D0820193A - Osuszacz, więc w czym problem? Osuszacz, skraplacz, odwadniacz, to jakaś różnica? Skoro po angielsku jest DRIER, to w sumie tłumaczy się konkretnie jako OSUSZACZ. Edited August 5, 201610 yr by soulmaster3m
August 5, 201610 yr To proste, osuszacz jest po stronie wysokiego cisnienia w ukladach z zaworem rozpręznym A odwadniacz po stronie niskiego z dyszą dlawiacą i całkiem inne jest ich zadanie