Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błotnik oryginał czy zamiennik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was!,

borykam się z problemem czy będzie widać że błotnik jest zamiennikiem; różnica w szparach odstające rogi czy coś ? Wymieniał ktoś z Was na zamienniku błotnik ... proszę o radę i POMOC !!

Dziękuję za każdą opinię !

Opublikowano

Jak się martwisz o szpary czy o rdze z powodu braku ocynku na tanich zamiennikach to kup w interkarsie w jakości Q są najbliższe ori i kosztują około 220 zł

Opublikowano

Robero321 dzięki za radę też musze kupić bo poprzedniemu właścicielowi rant obżarło :-)

Opublikowano

nawet zamiennik z symbolem Q będzie tak sobie spasowany z resztą. Przerabiałem to niedawno. Wystarczy że jeden wymiar jest krótszy o milimetr i nie masz żadnego punktu odniesienia. Spasujesz ze zderzakiem, to ci nie pasuje do słupka. Spasujesz ze słupkiem, to nie pasuje do progu. Nie bez powodu oryginał kosztuje 1200pln w ASO.

Opublikowano
  • Autor

sądzę że jakość Q powinna być wystarczająca gdyż " Q - część oryginalna* OEM/OES oznakowana logo i/lub znakiem towarowym producenta części, dostarczającego dany produkt na pierwszy montaż " ja zaryzykuje i dopłacę do jakości Q 100zł i się okaże co będzie ! :)

Opublikowano

ta dodatkowa stówa niewiele zmieni. A te Q to trochę ściema ze strony firm które produkują zamienniki. BILC produkuje zamienniki za 150 i 250 zł i uwierz mi, że oprócz deklarowanego ocynku to różnic w fatalnym spasowaniu nie widziałem.

Opublikowano
  • Autor

1200zł za nowy błotnik to też słaby interes ! :( .. to pozostaje szukać używanego błotnika w oryginale :((

Opublikowano

Oj to się zdziwisz jak kupisz ori a przyjdzie Ci zamiennik sprzedający sami nie wiedzą co sprzedają naciełem się dwa razy dlatego na jedna stronę kupiłem nowy Q za za kilka dni odbieram to mogę dać znać jak wyszło spasowanie

Opublikowano
  • Autor

to czekamy :) co się okaże ! bo ja już mam taki mętlik !? :(

Opublikowano

no ASO chyba zamiennika nie sprzeda. Zresztą te oryginały z ASO są cechowane fabrycznie. Wysokiej jakości zamiennik Q to już co innego. Bo każdy inaczej rozumie te Q. Blic z Q pasuje średnio. Trzeba się przed lakierowaniem sporo nawyginać żeby szeliny nie biły krzywizną po oczach. O wynalazkach typu Tang Yong nie wspomnę, bo to już totalna porażka.

1200zł za nowy błotnik to też słaby interes ! :( .. to pozostaje szukać używanego błotnika w oryginale :((

to zależy czy chodzi ci o błotnik żeby był, czy żeby był i sensownie wyglądał. Używka w oryginale jest najsensowniejsza, ale trudno coś znaleźć w dobrym stanie. Tych z allegro nie polecam, bo każdy będziesz odsyłał z powrotem. Raczej osobiście na giełdzie.