Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zakup boxu + belki do A4 B7 avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jestem na etapie zakupu box i belek do mojego A4 B7 w kombi. Wybrałem ze względów budżetu oraz potrzebnej pojemności :

Box - TAURUS ADVENTURE 480 - czarny - http://allegro.pl/box-dachowy-taurus-adventure-480-czarny-metalik-i5923352027.html

Belki - THULE 757 + 961 wingbar - http://www.e-bagazniki.pl/961/thule-757-961,8910.html

Czy ktos z Was ma podobny komplet ? Moze ktoś ma większe doswiadczenie i warto wybrac cos innego w podobnej cenie ( chcialbym THULE MOTION 800 ale bużet nie pozwala :) . W tej cenie mogę mieć THULE TOURING 780 ale w kolorze szary areoskin co nie do końca mi odpowiada , poza tym to najniższy model boxów THULe wiec czy nie lepiej wiec najwyższy TAURUS.

Dzieki za pomoc w wyborze.

Opublikowano

Ja od roku jeżdżę z trumną na dachu tylko BOX ze względu na budżet wybrałem InterPack i sobie chwalę.

Co do belek to popatrz na produkty polskiej firmy AGURI.

Ponad 2x tańsze niż te co w linku i w mojej ocenie ładniejsze. Są dedykowane pod konkretny model auta i przez to idealnie dopasowane i nic nie wystaje poza relingi. Jednym słowem "dyskretne" :)

Opublikowano

Ja mam boxa Thule Atlantis 780 juz kilka lat do tego belki Thule i wszystko spisuje się świetnie. W lato jeżdżę z nim na Chorwacje w zimę w góry na deskę. Wcześniej miałem belki za 120zl i po sezonie się rozsypały. Plusem Thule jest system 1key(wszystko obsługujemy jednym kluczem)

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam się czy nie dołożyć 500zl do Thule motion 800 ale dużo opini jest ze nie warto bo Thule przereklamowane ? Ale tak podchodząc to mogłem jeździć Skoda a nie Audi ?

Opublikowano

Wszystkie boxy są podobne ale nie chodzi tu o wygląd tylko o rozwiązanie techniczne. Obustronne otwieranie, szybki montaż, system 1key i wiele innych. Za to się płaci. Wszystko zależy ile masz kasy. Kumpel na boxa jakiegoś za 800zl zakłada go 30 min, otwiera się tylko z jednej strony, huczy powyżej 100km/h jak cholera ale spełnia swoje zadanie. Zacytuję tu kumpla skoro ja swoim boxem mogę przewieść to samo to po co płacić 2 tysie. No właśnie ja wolę wygodę zamontować box w 2 min mieć ciszę w aucie do 160km/h i jak jakiś matol stanie blisko mnie otworzyć box z drugiej strony i włożyć tam co trzeba. Wybór należy do Ciebie. Ja mam belki, boxa, bagażnik na rowery na hak z Thule może ktoś mówić że przeplacilem za nazwę ale jestem zadowolony z zakupu i funkcjonalności a to jest najważniejsze.

Opublikowano

Ja posiadam Inter Pack Stella 520 jest duży ale niski do tego belki aguri,te belki są tanie i elegancko pasują(kupując podajesz model auta). BOXy raczej nie hałasują to belki powyżej 140 słychać szum.

Poprzednie belki miałem uniwersalne noname(bardzo bylo je słychać przy małych prędkościach ) i po roku sie rozlecialy przy zakładaniu.

Edytowane przez kamilGZB

Opublikowano

U mnie przy InterPacku podobnie, szum jest porównywalny z tym jaki wydaje box Thule. Tak przynajmniej twierdzi kolega, który ze mną jeździł, a który to kilka razy brał z wypożyczalni box Thule.

Trzeba sobie zadać jedno, za***iście ważne pytanie hehe jak to sugeruje Pablo. Do czego będę wykorzystywał box i jak często będe go musiał zdejmować.

Ja swój zakładam na wiosnę i do zimy go nie ruszam. Więc dla mnie poświęcenie w roku 30 minut na montaż i demontaż to żadna strata.

O ile belki Aguri miałem od samego początku wypatrzone i byłem na nie zdecydowany o tyle wahałem się między boxem IP i Thule i po roku nie żałuję bo tysiak został w kieszeni i jestem zadowolony z IP.

Opublikowano

Ja kupilem uniwersalne poprzeczki w Lidlu i skrocilem je zeby zbytnio nie wystawaly na boki. Kosztowalo mnie to jedyne 150zl :)

Opublikowano

Ja ściągam box po każdym wyjeździe bo nie chcemy się go na dachu wozić. Wjeżdżam do garażu ściągam boxa w 2 min i juz wisi pod sufitem. Ale tak jak pisze wszystko zależy od preferencji i zasobności portfela. A i zrobiłem sobie małe udogodnienie w boxie oświetlenie B-) często schodzimy ze stoku juz późno wieczorem a nie wszędzie jest dobrze parking oświetlony. Stosowałem czołówkę ale średnio zdawała egzamin. Teraz jak wkładam sprzęt do boxa to nie ma osoby która by nie spojrzała ;-)