Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Black Avant 1.8T BFB 234km quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem chwilę czasu i przyszedł czas na zmianę tylnych hamownikow na 288mm.

Stare były już trochę dojechane

20180824_163742-1612x1209.jpg

Hamowniki jeszcze nie dotarte ale już czuć różnice ?

20180825_155132-1612x1209.jpg

Teraz czas na przednie hamowniki ?

Edytowane przez Grzyb01

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Troche pechowy start, ale widzę, że doprowadzasz wszystko do ładu. Jakaś fleja wcześniej serwisowala to auto a poprzedni właściciel zgadzał sie na tanie buble zamiast dobrych części. Dajesz radę ? Czekamy na przednie hamulce ?

Opublikowano
  • Autor

Śmie twierdzić że było z tym autem tak jak piszesz. Miał je jakiś fleja. 

Co do przednich hamownikow zastanawiam się czy jest w ogóle sens zmieniać z 312 na 320. 8mm różnicy na średnicy tarczy. Nie wiem jak jest z wielkością tłoka w zacisku 320mm.

Edytowane przez Grzyb01

Opublikowano
10 godzin temu, Grzyb01 napisał:

Śmie twierdzić że było z tym autem tak jak piszesz. Miał je jakiś fleja. 

Co do przednich hamownikow zastanawiam się czy jest w ogóle sens zmieniać z 312 na 320. 8mm różnicy na średnicy tarczy. Nie wiem jak jest z wielkością tłoka w zacisku 320mm.

Jest ogromna różnica w wielkosci klocka i grubości tarczy, co za tym idzie większa siła hamowania i lepsze odprowadzanie ciepła. Bardzo dużą różnicę odczujesz również po zmianie przewodów hamulcowych na przewody w oplocie stalowym. Hamulec jest dużo bardziej przewidywalny a pedał hamulca nie jest gumowy. W poprzednim moim aucie zmienilem hamulce z 280 na 288 tylko 8 mm a klocek prawie dwa razy wiekszy. 

Opublikowano
  • Autor

No to zostaje mi zakup większych hamownikow ? W sumie to są już prawie kupione. 

Opublikowano
10 godzin temu, Grzyb01 napisał:

No to zostaje mi zakup większych hamownikow ? W sumie to są już prawie kupione. 

Dobra decyzja. Ja też mam 312 i 255 ale poprzedni właściciel niedawno zmieniał komplet, więc szkoda mi na razie je zmieniać.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 11.09.2018 o 09:04, Diablo napisał:

Dobra decyzja. Ja też mam 312 i 255 ale poprzedni właściciel niedawno zmieniał komplet, więc szkoda mi na razie je zmieniać.

Ja mam niestety założone przez Niemca nowe tarcze i klocki Ate na przedniej osi i raczej cały zestaw będzie na sprzedaż. 

Opublikowano
  • Autor

Hamowniki już w domu ? Zostaje dodać trochę koloru. Liznac tarcze na tokarce i nowe Klocki.

20180913_144444-1008x756.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Grzyb01 napisał:

Hamowniki już w domu ? Zostaje dodać trochę koloru. Liznac tarcze na tokarce i nowe Klocki.

Czekam na relację po testowaniu ??

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.09.2018 o 21:54, Diablo napisał:

Czekam na relację po testowaniu ??

Hamowniki założone w takim stanie jakim je kupiłem. Klocki były już kiepskie i postanowiłem je dojechać. 

20180914_163418-756x1008.jpg

Mogę powiedzieć że teraz to auto zaczęło hamować. Jest ogromna różnica ??

Opublikowano
29 minut temu, Grzyb01 napisał:

Hamowniki założone w takim stanie jakim je kupiłem. Klocki były już kiepskie i postanowiłem je dojechać. 

20180914_163418-756x1008.jpg

Mogę powiedzieć że teraz to auto zaczęło hamować. Jest ogromna różnica ??

I to już jest hamulec ??

Opublikowano
  • Autor

Kusi mnie jeszcze zmiana kieriwniczki i chyba przyszedł czas żeby odwiedzić hamownie i trzeba pomyśleć o programie. 

Opublikowano
57 minut temu, Grzyb01 napisał:

Kusi mnie jeszcze zmiana kieriwniczki i chyba przyszedł czas żeby odwiedzić hamownie i trzeba pomyśleć o programie. 

No ciekawy jestem ile wypluje na tych gratach co wsadziłeś. Wtryski masz na ok. 240ps ale turbinka może nie nadążyć, bo z tego co zrozumiałem to turbo reanimowałeś na ala BEX.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.09.2018 o 11:37, Diablo napisał:

No ciekawy jestem ile wypluje na tych gratach co wsadziłeś. Wtryski masz na ok. 240ps ale turbinka może nie nadążyć, bo z tego co zrozumiałem to turbo reanimowałeś na ala BEX.

Programik się robi ale niestety po 3 dniach testów sprzeglo zaczyna mówić pa pa. Kiedyś pisaliście mi że mam założyć sprzeglo od awx. Te sprzeglo podchodzi plug&play do bfb?

Opublikowano

ja już kupilem od AWX ale nie mam czasu sie do mechniora umowic. Ponoć jest p&p

avj i bfb to to samo

Opublikowano
9 godzin temu, Grzyb01 napisał:

Programik się robi ale niestety po 3 dniach testów sprzeglo zaczyna mówić pa pa. Kiedyś pisaliście mi że mam założyć sprzeglo od awx. Te sprzeglo podchodzi plug&play do bfb?

Tak pasuje p&p ma tą samą średnicę 228mm ale mocniejszy docisk, nie ma sprężynek na tarczy, więc teraz dwumas troche bardziej oberwie? Więc jeśli już jest słaby, pewnie niedługo też powie pa pa.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Diablo napisał:

Tak pasuje p&p ma tą samą średnicę 228mm ale mocniejszy docisk, nie ma sprężynek na tarczy, więc teraz dwumas troche bardziej oberwie? Więc jeśli już jest słaby, pewnie niedługo też powie pa pa.

No to w poniedziałek zamawiam sprzeglo bo nie skończę programu a jest już całkiem nie źle. Jak zdechnie dwu mas to założę koło jednomasowe ??

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzyb01 napisał:

No to w poniedziałek zamawiam sprzeglo bo nie skończę programu a jest już całkiem nie źle. Jak zdechnie dwu mas to założę koło jednomasowe ??

Będzie dobrze. Przy ośce nie ma tak dużego obciążenia ?

Zrób jakąś fotke jak prezentują się te zielone hamulce ?

Edytowane przez Diablo

Opublikowano

Jak wrzuci sie 5 bieg przy 50km h i but w podlodze i jak przy gaszeniu silnika nie telepie autem to dwumasiak chyba ok - tak mi sie wydaje

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Diablo napisał:

Będzie dobrze. Przy ośce nie ma tak dużego obciążenia ?

Zrób jakąś fotke jak prezentują się te zielone hamulce ?

Tak przy osce obciążenie jest mniejsze. Fotki zrobię innym razem bo autko stoi brudne w garażu a pogoda jest mało ciekawa żeby je umyć.

2 godziny temu, WYSKUN napisał:

Jak wrzuci sie 5 bieg przy 50km h i but w podlodze i jak przy gaszeniu silnika nie telepie autem to dwumasiak chyba ok - tak mi sie wydaje

Dwumas na razie jest ok. Więc zostaje mi tylko sprzeglo.