Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falowanie obrotów, strzaly do kolektora sscego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moim silnikiem. Do tej pory chodził bez zarzutu. Od pewnego czasu zaczął tak jakby nie pracować na 1 cylinder. W tej chwili silnik wariuje na wolnych obrotach przerywa i gasnie. Po przytrzymaniu go powyżej 2000 obr/min jest ok. Pojawiła się tez sytuacja że silnik po odpaleniu wkreca się do 2000 tys i powoli spada - wolniej niż było zawsze. Przy okazji grzebania znalazłem urwany ten trzpien od klapek w przepustnicy, ale wydaje mi się ze to nie jest problem tej gruszki. Widać pekniecie już było dużo wcześniej. Dodatkowo jak już potrafi utrzymać w miare wolne obr to strzela do wydechu. To samo dzieje się na benzynie jak i LPG. miał ktoś może taki czy podobny przypadek?

Opublikowano

Zobacz cewkę i przewody. Świece okazjonalnie, oczywiście fajki.

Szczelność też warto zerknąć.

No i podepnij autko, może coś wydali w kodach.

Edytowane przez pulpecik

Opublikowano
  • Autor

Przewody i swiece wymienione - bez poprawy. Jutro będę miał cewke na podmianę. Podłączałem tylko Polskim Vagiem -błędy 16514 - Sonda 1 oraz 17937 - Nastawnik wałka rozrządu - temat już przerabiałem z napinaczem - bledy te były także wcześniej i auto smigało jak należy. w tej chwili po odpaleniu silnik zaraz gasnie i rzuca nim. Po dodaniu gazu powyżej 2000 działa normalnie. Co to za cholerstwo mi się tam wdało???

Dziś pojeździłem trochę i doszedł jeszcze jeden objaw - przez jakąs minute nie miałem wspomagania hamulcy po odpaleniu - pedal twardszy niż w maluchu i przez chwile silnik normalnie pracował na ssaniu. Ktoś pomoże??