Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oprawka świateł pozycyjnych czy lepsze LED ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

W moim A4 na FISie komunikat o 'parklicht rechts', zajrzałem do lampy i zauważyłem oprawke która miała wyłamane te dwa zaczepy które trzymały 'sztywno' żarówke, żeby nie latała w czasie jazdy. Z początku gdy puknąłem w klosz to światło sie zapalało, ale przy demontażu i grzebaniu w tym odpadł drugi zaczep owej oprawki.

Niestety mam mega problem z znalezieniem i zakupieniem nowej oprawki, zastanawiam się nad jakimiś innymi np:.
http://www.ebay.de/itm/2x-T10-W5W-Lampenfassung-Fassung-aus-Gummi-W2-1X9-5D-fur-Glassockel-Standlicht-/152106814413?hash=item236a45cbcd:g:aJwAAOSwa81XSc8x

Nachodzi mnie myśl jednak, żeby zwykłe w5w zmienić na LED. Tylko jestem kompletnie zielony w tym temacie.

A może ma ktoś dostęp do takich oprawek? Etka numer ori wskazuje 1j0941953, ale tak jak pisalem na necie jest nie możliwe wręcz kupić coś spod tego numeru :/ .

Poleciłby mi ktoś jakieś dobre żarówki postojowe LED + oprawki z kablami do kompletu ? Świata mijania mam Night Breaker.

Jak to wgl wygląda z zmianą żarówek na LED ? oprawki i okablowanie musi byc na W5W 10T? albo o co chodzi, i czy w kazda oprawkę do LED, wchodzi każda żarówka (postojowa, wiadomo) ? Czy są jakieś zależności ?

Prosze o pomoc, drodzy użytkownicy Forum. Jestem dozgonnie wdzięczny za każdą pomoc, a pare ich tutaj otrzymałem odkąd mam Lili

;)

Opublikowano

Możesz kupić oprawki w ASO

We Wrocku 29,97 brutto (bez zniżek)

Opublikowano
  • Autor

dzisiej bylem w serwisie Audi, cena 6.80euro do odbioru mam jutro.

Czy w te oprawki moge zamontować normalnie LED ?
I Jak to z tymi postojówkami LEDowymi jest ? Są one legalny czy jednak nie bardzo i na własne ryzyko można je zamontować ? ;)

Opublikowano

Nie są legalne te wszystkie niefirmowe, ale jeśli świecą jasno i nie na niebiesko to nie będziesz miał z tego problemu kłopotów. Gorzej jak włożysz jakieś szitowe z 1 diodą 20mA.

Jeśli nie masz kontroli zarówek to po prostu montujesz - takie 5x led 5050 dadzą rady spokojnie, i tak będzie jaśniej jak na żarówkach.

Mocniejsze to przerost formy nad treścią i są długie i dziwnie wyglądają w lampie :-P Więcej mocniejszych diod na tak małej powierzchni to też problem z za wysoką temperaturą struktur LED i ich szybsze uszkodzenie.

Jeśli masz kontrolę ząrówek to możesz kupić takie z wbudowanymi rezystorkami (opisywane jako CAN) ale mają one jedną bardzo dużą wadę: przegrzewają się na potęgę, nie dość, że diody grzeją to jeszcze te rezystory symulujące żarówkę... no i w konsekwencji padają jak muchy. Dlatego polecam kupić "zwykłe" + dodatkowo rezystory 68Om 10W i podłączyć na przewodach w lampie albo poza lampą (będą siędość mocno grzały).

Edytowane przez pawelosinski83