Skocz do zawartości
IGNOROWANY

duże spalanie i problemy z błędami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Audi a4 b5 2.4v6.Auto ma instalecję gazową Zenit Pro.Ogółem nie było by problemu gdyby nie duże spalanie w mieście 22l/100! W trasie 13/100 i to wszystko przy normalnej jeździ.Wymienione sondy,kable,świece,sprawdzona cewka itp.Spalanie takie jak było takie jest.Do tego gorzej zapala z rana.Czasem nawet za 3,4 razem.Po podłączeniu pod kompa wychodzą takie błędy:

17535-mnożąca adaptacja paliwa,blok 1 mieszanka bogata

nieciągły

17537-mnożąca adaptacja paliwa,blok 2 mieszanka bogata

nieciągły

17546-adaptacja dodatkowego paliwa blok 2 mieszanka uboga

nieciągły

17544-adaptacja dodatkowego paliwa blok 1 mieszanka uboga

nieciągły

17978-elektroniczny moduł sterujący pracą slinika zablokowany
nieciągły
Niestety nie mam juz pomysłu co może być uszkodzone ze takie błędy wywala.U gazownika też byłem kilka razy i mówił ze gaz jest ustawiony idealnie.
Z góry dziękuję za pomoc:)
Opublikowano (edytowane)

to jest spalanie benzyny czy gazu? Te bledy powstaly na skutek jazdy na gazie? Jezeli nie wiesz proponuje na sam poczatek skasowanie korekt oraz wyczyszczenie pamieci usterek i wykonanie jazdy testowej (tylko na benzynie) jakies 100-200km. Przy okazji mozesz sprawdzic jak ksztaltuje sie spalanie na benzynie.

Edytowane przez Karol Guzicki
Opublikowano

to jest spalanie benzyny czy gazu? Te bledy powstaly na skutek jazdy na gazie? Jezeli nie wiesz proponuje na sam poczatek skasowanie korekt oraz wyczyszczenie pamieci usterek i wykonanie jazdy testowej (tylko na benzynie) jakies 100-200km. Przy okazji mozesz sprawdzic jak ksztaltuje sie spalanie na benzynie.

Witam. to jest spalanie gazu.Dziś zamknę gaz i wykasuje błędy.Zobaczymy co będzie się działo.