Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2000 rok lift Zamiana zegarów Jaeger 1/2fis na Vdo 1/2fis 8D0920900B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, wiem, że temat niejednokrotnie wałkowany, dużo wszystkiego na internecie ale nie moge jakoś ogarnąć tematu zamiany zegarów w mojej a4 b5 1.8T rok prod. 2000. Poniżej opiszę mój problem.

Posiadam aktualnie w swojej audi wadliwe zegary Jaeger 8D0920900B 1/2 fis (kiedy spada temperatura na zewnątrz, zaczynają wskazówki wariować, brak podświetlenia wskazówek itp.) Postanowiłem je podmienić jednak już na VDO 8D0920900B 1/2 fis bo podobno nie są wadliwe. Po długich poszukiwaniach wreszcie znalazłem te zegary i zakupiłem.

Problem jest w tym, że nie bardzo wiem jak ogarnąć temat z kodowaniem immo które w nich siedzi. Obecnie posiadam 2 kluczyki do obecnych uszkodzonych zegarów Jaeger ale nie znam kodu PIN do tego licznika. Próbowałem go wyciągnąć za pomocą VAG Tacho 3.01 i VAG CAN Commander 1.4 ale nie mogę pobrać wsadu pomimo łączenia się z nimi. Dużo osób pisze, że trzeba pamięć wylutować z nich i wrzucić do programatora i odczytać kod ze wsadu. Niektórzy wypowiadają się, że do zaprogramowania immo do tych zegarów VDO które kupiłem nie potrzeba pinu z tego Jaegera, tylko PIN z tych VDO.

Już sam nie wiem jak się za to zabrać bo na razie auto odpala, a boje się, że jak zacznę grzebać w grupie 17 z tymi VDO i kluczykami to jeszcze uziemię sobie auto.

Nie wiem jak to jest z generacjami immo2 i immo3, jedni piszą, że to audi z tego roku miało immo2 a inni, że immo 3 i trzeba gdzies przypisywać nr vin do zegarów.

Poniżej zrzut z VAGa dla moich zegarów uszkodzony Jaeger (na nim teraz latam):

http://www.directupload.net/file/d/4484/rfcfmrzg_jpg.htm

Poniżej zrzut z VAGa dla nowo zakupionych zegarów VDO (na tych chcę latać):

http://www.directupload.net/file/d/4484/2v5gpdt2_jpg.htm

Po zamontowaniu VDO do auta, próbowałem zczytać z nich PIN i otrzymałem taki efekt jak poniżej:

http://www.directupload.net/file/d/4484/d49vh3zx_jpg.htm

Pin odczytało, przebieg odczytało podobny do tego na liczniku z róznicą dosłownie 2-3 kilometrów.

Prośba do Was o pomoc jak mam się za to zabrać, podejść do tematu żeby podmienic te zegary i wgrać te moje 2 kluczyki.

Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano

Nie ten dział.

A poza tym to :szukaj:

Opublikowano
  • Autor

Wiem co to wyszukiwarka :-) szukałem ..i żadnych konkretnych informacji tylko jakieś ogólniki ...zadaje konkretne pytanie i oczekuje pomocy tylko konkretnie w moim temacie
....proszę o fachową wiedzę popartą praktyką bo teorii już się naczytałem.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

...rzeczywiście zły dział :-/ moja wina ...sorry

Opublikowano
  • Autor

soulmaster3m Dzięki wielkie za podesłanie linka :) ...serio temat taki duży a gdzieś mi to uciekło :facepalm: ..także zwracam honor ;) ok przejdźmy do rzeczy .....po zapoznaniu się z tematem pozostaje mi jeszcze jedna kwestia do rozstrzygnięcia. Mianowicie czy w ogóle potrzebuje wyciągać PIN/Login ze obecnych zegarów Jaeger? Czy śmiało mogę je wydłubać, a zamontować po prostu te nowe VDO które zakupiłem (wyciągnąć z nich PIN, zakodować odpowiednio i dodać klucze). Reasumując, to czy cokolwiek ze starych zegarów jest potrzebne? Czy mogę je wywalić "na śmietnik" i zapomnieć o nich.