Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poblem z elektrycznymi szybami przednimi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z autem. od jakiegoś czasu przestała działać szyba elektryczna w drzwiach kierowcy oraz nie otwiera się szyba pasażera z drzwi pasażera jednak z drzwi kierowcy działa ok. Sprawdziłem kable i polutowałem/wymieniłem przerwane kable w drzwiach kierowcy jednak nic się nie zmieniło. W vagu w blokach pomiarowych jest reakcja na wszystkie przełączniki szyb jednak tylko szyba pasażera otwiera się z przełącznika w drzwiach kierowcy. Po podmianie silniczka w drzwiach kierowcy na używkę przestała całkowicie przestała działać również szyba pasażera(nie wiem czy jakoś trzeba to programować w vagu). Jedyny błąd jaki wyskoczył na vagu to 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 80-00 - Single-Wire Operation.

Opublikowano

powyjmuj jeszcze raz wtyczki z modułów, dobrze by było psiknąć kontaktem i po włożeniu porządnie podociskaj, co do drzwi pasażera to sprawdź jeszcze sam przycisk, może walnięte styki

Opublikowano

Sprawdz przewody CAN, jeden z nich jest przerwany skoro masz błąd single wire operation.

Opublikowano
  • Autor

Przewody sprawdzę natomiast przełącznik w drzwiach pasażera został wymieniony na nowy oryginalny z salonu.

Opublikowano

Może być też tak że nie ma już pinu w kostce w słupku i ciężko będzie Ci to zobaczyć bez wyjęcia kostki ze słupka od tyłu ze względu na położenie. W żadne wymiany przycisków i silniczków się nie baw gdyż powód sam podałeś poprzez błąd :) Sprawdź dokładnie pomarańczowe przewody.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem przejście przewodów między wtyczkami przy silniczku szyby kierowcy a przewodami już za kostką we wnętrzu auta i wszystkie kable mają przejście według miernika. W drzwiach pasażera tylko jeden przewód miał pękniętą izolacje ale nic więcej. Szyba pasażera dalej otwiera się tylko w przełącznika w drzwiach kierowcy a szyba kierowcy nie reaguje na przycisk ani na otwieranie z pilota. Gdzie dalej idą przewody can z drzwi kierowcy? Od razu do modułu komfortu?