Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Problem z obrotomierzem i predkosciomierzem - raz dziala raz nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z prędkościomierzem i obrotomierzem czasami porostu sie zacinają nic nie pokazują a wszystkie inny wskazówki działają i kontrolki,oraz mam problem z klima tronikiem nieraz zaczyna mygac i nie reaguje na żadne przyciski porostu tez przestaje działać???

Opublikowano

Też od czasu do czasu mam taki kłopot, obrotomierz nie wskazuje obrotów tak jakby silnik był wyłączony a wskazówka prędkościomierza faluje miedzy 0 km/h a niecałe 5km/h. Planuje wyjąć zegary i sprawdzić wtyczki jak ustąpi to napisze

Opublikowano

właśnie dzisiaj też mi zaczęła wskazówka od prędkościomierza wariować :/ po świętach mam zamiar wyciągnąć zegary i sprawdzić czy czasami jakaś złączka się nie obluzowała...

jak byście przypadkiem wcześniej coś grzebali przy swoich furkach to napiszcie co ustaliliście....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zerknijcie na silniczki krokowe które sterują wskazówkami, czesto one padają.

Opublikowano
  • Autor

a gdzie te silniczki znalesc??

Opublikowano

W liczniku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem identyczny problem, wymieniłem na płytce licznika pod prędkościomierzem przy niebieskiej wtyczce diodę i wszystko ruszyło.

Opublikowano

może to być jakiś zimny lut w liczniku lub problem z alternatorem

ja miałem podobny problem z licznikiem (czasami wszystkie wskazówki opadały i przestawał działać na chwilę tzn. ok minuty po czym odżywał). Okazało się że miałem uszkodzony regulator napięcia w alternatorze i po jego wymianie nie pojawił sie problem z opadającymi wskazówkami.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam troche inny problem w B6....obrotomierz dziala ale pokazuje 1200 obrotow a silnik chodzi normalnie...po wylaczeniu auta nie pokazuje 0 czyli nie jest na samym dole wskazowka tylko zostaje na 200 zrobilem vagiem test nic nie pokazal a po tescie jest ok....w czym moze byc problem?