Rafii_ Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Cześć Zauważyłem że moja audiczka przy gwałtownym przyśpieszaniu na 2 lub 3 biegu wydaje dziwne dźwięki przypominające drgania o dużej częstotliwości. Trwają dosłownie ok sekundy, półtorej i kiedy już wystąpią to przy następnym gwałtownym przyśpieszaniu już ich raczej nie słychać. Wydaje mi się że dochodzą z silnika od strony kierowcy lub zawieszenia. Nie towarzyszą temu żadne odczuwalne wibracje samochodu czy trzęsienia budy. Myślę że można to porównać do jakiegoś przycierania, chociaż kiedy zaglądam pod maske to jedyne co przyciąga uwage to lekko wygięta poduszka silnika(nie wiem czy tak powinno być) i wąż wychodzący ze zbiorniczka z płynem chłodniczym na końcu jest troche "spocony" chociaż płynu nie ubywa. Od razu uprzedzam że dwumas był wymieniany stosunkowo niedawno, a nie jeżdżę jakoś ekstremalnie, więc to odpada. Jeszcze jeden trop to zawieszenie ponieważ będąc ostatnio u mechanika na sprawdzeniu zawieszenia, powiedział że guma przy którymś wahaczu jest lekko naderwana ale jeszcze nie jest w tragicznym stanie. Jeżeli będzie trzeba postaram sie dzisiaj to nagrać. Pozdrawiam Zdjęcia węża i poduszki: http://imgur.com/a/GCGTA Edytowane 2 Października 2016 przez Rafii_
Rekomendowane odpowiedzi