Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dźwięk zamykania centralnego zamka w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej czy można zakodować w b9 przedlift dźwięk , targnięcie czy jak to zwał przy otwieraniu i zamykaniu centralnego zamka z pilota ?

Rozwiązane przez Koalakm

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Tylko gdy masz fabryczny alarm.

Opublikowano
46 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Tylko gdy masz fabryczny alarm.

W sensie jak poznać czy mam fabryczny alarm ?

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan, kolejna prośba o to.

Opublikowano
4 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć pełny auto-scan, kolejna prośba o to.

Ok, w sensie czego auto scan, jak ? 

Opublikowano

Auto-Scan wykonany urządzeniem diagnostycznym jak np. VCDS.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Auto-Scan wykonany urządzeniem diagnostycznym jak np. VCDS.

No dobra ale co

mam ci wysłać skan jak czyta błędy czy jak ? Nie wszyscy mają wiedzę jak ty i rozumieją co masz na mysli i wiedzą o co chodzi. Zamiast pisać 5 komentarzy bezsensowny odpisz konkretnie jak widzisz że pytam o co kaman xd 

Opublikowano
5 minut temu, Szumi209 napisał(a):

Zamiast pisać 5 komentarzy bezsensowny

Bezsensowny? Jeżeli auto-scan nic Ci nie mówi, to może nie powinieneś brać się za kodowania. Nie wymagam jakiejś rozbudowanej wiedzy, ale podstawy diagnozowania i czynność wykonania protokołu diagnozy powinieneś znać, zanim cokolwiek zaczniesz grzebać w kodowaniach.

Opublikowano
  • Rozwiązanie
19 godzin temu, Szumi209 napisał(a):

W sensie jak poznać czy mam fabryczny alarm ?

chyba najprosciej to na boczku kierowcy przy lusterku powinna byc kontrolka czerwona...

Opublikowano

Nie przy lusterku, tylko na dole tapicerki drzwi kierowcy jest przycisk, ale 100 % pewność jest po odczytaniu auto-scanu czy w aucie występuje sterownik, bo tapicerkę drzwi mógł ktoś dołożyć z auta z alarmem. Dlatego prosiłem o pełny auto-scan.

Screenshot(86).png.844e05e69e7f8107c578920793169226.png

Opublikowano

zle sie wyrazilem, nie "przy lusterku" tylko na wysokosci lusterka. Taka malutka dioda przy szybie ale na boczku na wysokosci lusterka - chyba ze to od czego innego? Zalaczam zrzut. image.thumb.png.e5c81591c75fe913c15716729451f704.png

25 minut temu, Muskel1 napisał(a):

na dole tapicerki drzwi kierowcy jest przycisk

ooo a o tym przycisku nie wiedzialem nawet :) sprawdze u siebie czy mam (bo alarm na pewno mam).

Opublikowano

Ta mała led występuje w każdym A4/A5 i jest sygnalizacją uzbrojonego immo.

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Ta mała led występuje w każdym A4/A5 i jest sygnalizacją uzbrojonego immo.

ahh to przepraszam, nie wiedzialem ze to od tego. Dzieki Muskel za wyjasnienie :)

Opublikowano

Nie ma sprawy. Wiesz, jeżeli proszę kogoś o pełny auto-scan, to ma to powód. Nie robię tego bo chce kogoś zająć niepotrzebną robotą. Staram się zawsze udzielić jak najlepszej i trafnej pomocy. Sam przycisk na boczku drzwi kierowwcy może być indikatorem, ale nie daje 100% pewności posiadania alarmu, gdyż mogło być tak, że poprzedni właściciel chciał sobie dołożyć np. boczki z maskownicami głośników  systemu B&O i kupił akururat takie z przyciskiem. Stąd moja prośbą o auto-scan, bo tam można to w 100% zweryfikować.

Zadziwiająca jest także reakcja osoby, która na tym forum wielokrotnie uzyskała ode mnie pomoc, pisząc na moją prośbę o wstawienie auto-scanu, pomoc o która on prosił, napisanie mi, że wypisuje bezsensowne posty. Sorry ale jest to szczytem... Tak więc kolego  @Szumi209, skoro tak uważasz, to na tym forum pomoc z mojej strony zakończyła się dla Ciebie.

Opublikowano
12 godzin temu, Koalakm napisał(a):

chyba najprosciej to na boczku kierowcy przy lusterku powinna byc kontrolka czerwona...

Dzięki, ogarnięte 😉

10 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Nie ma sprawy. Wiesz, jeżeli proszę kogoś o pełny auto-scan, to ma to powód. Nie robię tego bo chce kogoś zająć niepotrzebną robotą. Staram się zawsze udzielić jak najlepszej i trafnej pomocy. Sam przycisk na boczku drzwi kierowwcy może być indikatorem, ale nie daje 100% pewności posiadania alarmu, gdyż mogło być tak, że poprzedni właściciel chciał sobie dołożyć np. boczki z maskownicami głośników  systemu B&O i kupił akururat takie z przyciskiem. Stąd moja prośbą o auto-scan, bo tam można to w 100% zweryfikować.

Zadziwiająca jest także reakcja osoby, która na tym forum wielokrotnie uzyskała ode mnie pomoc, pisząc na moją prośbę o wstawienie auto-scanu, pomoc o która on prosił, napisanie mi, że wypisuje bezsensowne posty. Sorry ale jest to szczytem... Tak więc kolego  @Szumi209, skoro tak uważasz, to na tym forum pomoc z mojej strony zakończyła się dla Ciebie.

Tak uważam, spoko cieszę się 👌

Pozdro i do nieusłyszenia 😉