Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AVF problem z odpalaniem po trasie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Mobilki

Mam problem z moim 1.9 AVF otóż rano oraz gdy silnik jest zimny, pali od strzała a po trasie gdy silnik jest rozgrzany szarpie i nie odpala. udało mi się to nagrać. Co może być nie tak?

właśnie próbuje zainstalować kabelek i pójdę sprawdzę może jakiś błąd się pojawił

Opublikowano

Odłącz czujnik temperatury, jeśli będzie git to czujnik, jeśli problem będzie nadal to porobić pomiary pompowtrysków, jeśli z kolei tu też będzie git to spróbuj podłaczyć inny aku.

Edytowane przez miszaq92

Opublikowano
  • Autor

Odłącz czujnik temperatury, jeśli będzie git to czujnik, jeśli problem będzie nadal to porobić pomiary pompowtrysków, jeśli z kolei tu też będzie git to spróbuj podłaczyć inny aku.

ten czujnik który jest w misce olejowej??

logi pod pompowtryski były robione, podobno jest OK. nie dawno wymieniany rozrząd też ustawione dobrze.

a nie widzę związku z akumulatorem, on ma siłę kręcić więc powinien być dobry

podłączyłem pod komputer i nic nowego, poduszka silnika, syrena alarmu, i coś w audio

;(

Opublikowano

Uszczelnienia pd były zmieniane? Kompresje zmierz. Próbuj palić na włączonych światłach, albo rozbierz włacznik świateł i popatrz czy niema zimnych lutów.

I porób logi i wrzuć. 13 23 004 18 www.vaglog.pl

A koledze chodzi o czujnik który jest na bloku silnika i mierzy temperature płynu chłodniczego.

Edytowane przez nik23

Opublikowano
  • Autor

Uszczelnienia pd były zmieniane? Kompresje zmierz. Próbuj palić na włączonych światłach, albo rozbierz włacznik świateł i popatrz czy niema zimnych lutów.

I porób logi i wrzuć. 13 23 004 18 www.vaglog.pl

A koledze chodzi o czujnik który jest na bloku silnika i mierzy temperature płynu chłodniczego.

sądzę że nie były zmieniane, mam auto od półroku.

serio problem może leżeć we włączniku świateł? jeśli tak to zamówie nowy i nie bede nic rozbierał :D

logi były robione http://a4-klub.pl/index.php?/topic/359755-prosba-o-analize-logow-19-avf-130km/

jutro sprawdzę jak dojade do pracy, odłącze czujnik i odpale, ale temperature cały czas pokazuje, 90'C

Opublikowano

Niekupuj włacznika tylko spróbuj odpalać na właczonych światłach mijania. Jak bedzie odpalał bez problemu to wina włacznika a jak dalej to samo to nie to.

Pompke w baku słychać? Filtr paliwa kiedy zmieniany?

I spróbuj wymienić ten czarny zaworek na filtrze paliwa, tzw ogrzewacz.

Opublikowano
  • Autor

Niekupuj włacznika tylko spróbuj odpalać na właczonych światłach mijania. Jak bedzie odpalał bez problemu to wina włacznika a jak dalej to samo to nie to.

Pompke w baku słychać? Filtr paliwa kiedy zmieniany?

I spróbuj wymienić ten czarny zaworek na filtrze paliwa, tzw ogrzewacz.

na początku wydawało mi się to śmieszne ale zrobiłem tak jak napisałeś, odpaliłem go po trasie dwa razy z włączonymi światłami i odpalił duuuuuużo lepiej

co do filtra paliwa to nie wiem kiedy był zmieniany, zaraz jadę po nowy filtr paliwa i powietrza i wymienie to. ten ogrzewacz wymienie na tygodniu bo u mnie w sklepie to chcą za niego ponad 100zł (22funty) i zamówiłem go na ebay'u co najlepsze będzie szedł z polski :D będę pisał czy cos pomogło

dzięki za zainteresowanie i szerokości mobilk

edit:olej +filtr, filtr paliwa i powietrza powymieniane, dalej tak się dzieje. zamówie nowy przełącznik świateł bo jakby lepiej palił z włączonymi :D

Edytowane przez batek89